03.09. - 20.09.2024

Popunjeni

Izvanredna i obećavajuća tura preko Hrvatske, Italije, Alpa i Francuske

 • Hrvatska (HR)
 • Italija (IT)
 • Švicarska (CH)
 • Alpe (IT-CH-F)
 • Francuska (F)


Prolazimo kroz 4 države i zajedno prelazimo udaljenost od oko 3300 km. Tura traje 17 dana; 17 nezaboravnih dana i nezaboravno iskustavo za cijeli život.

Naravno, svjesni smo da se često nude slične ture. Ali također znamo da, unatoč svemu, ova tura ima jedinstvenu prodajnu prednost. Ne samo zato što je razrađena do najsitnijih detalja i ne vozi se samo uz obalu. Obilazak je samostalan. Tijekom osmišljavanja ture posvetili smo veliku važnost činjenici da nećemo imati samo puno zabave u vožnji na našem 3300 km dugom putovanju, već nam je također bilo važno da motociklistima i entuzijastima možemo ponuditi što više fantastičnih krajolika oko nas.


Plan puta

Dan 0 (03.09.2024)

Dolazite u međunarodnu zračnu luku Resnik (SPU) u Splitu. Dostupni su vrlo jeftini letovi za Split iz gotovo svih većih zračnih luka u Europi, a posebno iz Njemačke. Sudionici izvan Europe mogu koristiti Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman (ZAG) u Zagrebu kao moguće međuslijetanje.

Dočekat ćemo Vas po dolasku i pobrinuti se za Vaš transfer od zračne luke Split do hotela Split. Hotel je udaljen oko 5 minuta hoda od parkirališta za motocikle. Naravno, koristimo vlastite motocikle za ovu turu. U voznom parku imamo samo nove motore, npr.:

 • BMW F750GS (standardni ili spušteni),
 • BMW F850GS (standardni ili spušteni),
 • BMW R1250GS (standardni ili spušteni), 
 • BMW R1250GS Adventure i
 • BMW R1300GS.

Navečer prije polaska i prije zajedničke večere, zajedno ćemo pregledati motocikle i izvršiti sva potrebna podešavanja, npr. za visinu vozača. Uključen je i brifing. Tada imate priliku spremiti dio prtljage koju ste ponijeli sa sobom u bočne i gornje kofere. Sljedećeg jutra možete svu svoju prtljagu koju ne želite ponijeti sa sobom na put, poput kofera, spremiti u naše sobe, na suho i sigurno.

Dan 1 (Polazak 04.09.2024)

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Nakon zajedničkog doručka u hotelu, putovanje počinje nakon kratkog brifinga. Motore preuzimamo na našoj polaznoj točki u Splitu i pripremamo ih za polazak. Na startu nam sat pokazuje 08:00.

U avanturu!

Poznatom "Jadranskom magistralom"(HR), sa svojim dobro održavanim i zavojitim cestama, naše putovanje prvog dana kreče prema sjeveru, prema Sloveniji. Pokraj "Zadra" (HR) do otoka "Krk" (HR).

Prve kilometre vozit ćemo polako i uživati u vožnji, a posebno u krajoliku i pogledu na Jadransko more.

Gdje god nam se svidi radimo kratku pauzu i sjednemo negdje na liticu, vidikovac ili na plažu i veselimo se onome što nas čeka.

Dolaskom do našeg hotela na kopnu, nasuprot otoka Krka, završili smo prvu dnevnu etapu od 217 milja.

 

Dan 2

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Novi dan je pred nama. Nakon obilnog doručka, novo iskustvo na dva kotača počinje u 08:00 sati. Danas nastavljamo prema sjeveru, a kasnije prema zapadu. Prolazak ported prekrasnog grada "Rijeke" (HR) i "Trsta" (IT). Nedugo nakon Rijeke prijeći ćemo granicu prema Sloveniji. No, putovanje kroz Sloveniju ne traje dugo, jer ćemo na putu prema Francuskoj kroz Alpe voziti uz talijansku obalu, a malo prije Trsta ponovno ćemo napustiti Sloveniju i ući u Italiju.

Današnje odredište će biti "Venecija"(IT). Budući da nitko ne može točno predvidjeti koliko će dugo ovaj neobičan grad postojati, naravno da nećemo propustiti posjet ovom gradu. Vozimo se ravno u Veneciju i parkiramo motore na nekoliko sati. Svatko može sam odlučiti kako želi iskoristiti svoje vrijeme u Veneciji. Zajedno s nama, sami ili u paru.

Noćimo u malom mjestu u blizini Venecije, zvanom Marghera. Današnja etapa duga je 170 milja.

 

Dan 3

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Danas je pred nama uzbudljivo putovanje, iako je zapravo dugačko samo 112 milja. Tura ide preko sjevera Italije prema Alpama. Na putu smo za "Lago di Garda"(IT) i stižemo do jezera na sjevernoj obali. Oni koji poznaju jezero znaju i njegove čari, posebno puteve uz jezero. Jezero Garda je najveće jezero u Italiji i proteže se kroz tri regije: Trentino-Alto Adige, Lombardiju i Veneto. Bogato je bujnom vegetacijom, između Alpa i Padske nizine. Na sjeveru, jezero karakteriziraju visoki planinski lanci. Upravo tamo stižemo do jezera Garda, u Riva del Garda. Jezero je formirao ledenjak Adige u posljednjem ledenom dobu.

Noćit ćemo u jednom od najljepših mjesta na jezeru, u Malcesinu. Večer završavamo zajedno u jednom od zanimljivih restorana na gradskom šetalištu.

 

Dan 4

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Danas u 08:00 ujutro putovanje i avantura se nastavljaju.

Imamo 162 milje za prijeći i bit ćemo na putu cijeli dan. Uz istočnu obalu jezera Garda, idemo na jug do kraja jezera, a zatim na zapad prema Lago di Como (IT). Prolaskom "Lago d`Ìseo" (IT) doći ćemo do jezera Como u ranim večernjim satima.

Provest ćemo noć na zapadnoj obali, direktno na jezeru Como, u mjestu "Menaggio"(IT).

Ovaj dan, kao i svi drugi, sigurno će vam ostati u lijepom sjećanju.

 

Dan 5

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Danas krećemo u prave Alpe, točnije u Švicarske Alpe. Točnije, u "Lauterbrunnen" (CH), u podnožju "Jungfraujocha" (CH). Jungfraujoch, također poznat kao "Vrh Europe" (CH). Nakon što napustimo jezero Como, idemo prema "San-Bernardino-Pass" (CH), starom cestom koja vodi prema sjeveru. Ovaj prolaz povezuje Misox s Hinterrheintalom. Zbog autoceste koja ide paralelno s kantonalnom cestom, a koja preuzima većinu gustog prometa, ovaj prijevoj ima ugodno malo prometa s obje strane. Točno ono što želimo. Ovdje ćemo steći prva iskustva vožnje na prijevoju Alpi jer će nas u narednim danima čekati još nekoliko ovakvih prijevoja. Sigurno neće biti dosadno. Jednostavno morate uživati u pogledu i zavojima. Bio je dug put do danas, ali put koji se isplatio. Danas smo prešli 237 milja. Zasluženo, smjestit ćemo se u tipičan lokalni smještaj u "Stechelberg"(CH). Ovdje ćemo ostati 2 dana jer je sutra slobodno vrijeme i pauza.

 

Dan 6

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Kao što je obećano, danas je dan odmora......, više-manje.

Danas je cijeli dan na programu opuštanje:

Ili ako želite, možete nas pratiti do "Vrha Europe".

Vozimo se Eiger Expressom ili zupčastom željeznicom i uživamo u slikovitom pogledu na alpski krajolik.

S Eiger Expressom, vozimo se pored sjeverne strane Alpa s jedne strane i puštamo pogled da luta preko vrha Bernskih Predalpa s druge strane.

Ili se odlučimo na licu mjesta i krenemo zupčastom željeznicom. Najduža željeznička pruga kroz Bernski Oberland, Wengernalpbahn.

Bez obzira na sve, kada stignemo na vrh "Vrha Europe", pred nama se pruža prekrasan pogled na veličanstveni alpski krajolik na visini od 3454 metra. Apsolutno OBAVEZNO za one koji još nisu bili ovdje. Gore ćemo provesti cijeli dan jer ima puno toga za vidjeti i otkriti. Također ćemo se zaustaviti u restoranu s prekrasnim pogledom.

 

Dan 7

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Kao i obično u 08:00 ujutro, nakon zajedničkog doručka, odmorni i naspavani nastavljamo dalje.

Pred nama je put od 200 milja na zapad, prema “Ženevskom jezeru” (CH) i kroz Regionalni park prirode “Gruyère Pays-d'Enhaut” (CH).

Stigavši na južnu obalu Ženevskog jezera, vozit ćemo se dugim putem uz jezero, a zatim krenuti prema jugu kod "Thonon-Les-Bains" (F). Pratit ćemo veliki dio vrlo poznate "Rte des Grandes Alpes"(F). No, nećemo se zadržati samo na ovoj ruti, već ćemo voziti i jedan drugi, također zanimljivi prijevoj. Danas ćemo se voziti preko prijevoja "Col des Gets", "Col de la Colombière", "Col des Aravis" i "Col des Saisies". Na kraju ove etape nalazi se gradić Beaufort, usred francuskih Alpa, gdje ćemo prespavati. Ako vam danas nije dosta vožnje po zavojima, sutra možete dobiti još. Ova tura ima što ponuditi.

 

Dan 8

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Osmi dan naše turneje nastavljamo prema jugu, jer želimo ići na "Côte d'Azur", odnosno u "Saint-Tropez". Ali još je dug put do njega. Na putu tamo, prespavat ćemo u "Briançon"(F) na našoj sljedećoj postaji.

Uvijek ćemo se dovoljno odmarati i upoznati francuske Alpe s njihove najljepše strane.

Na današnjoj etapi od 149 milja do Briançona prolazimo dobro poznate prijevoje kao što su "Cormet de Roselend", "Col de l'Iseran", "Col du Télégraphe", "Col du Galibier" i "Col du Lautaret", kao kao i dva manja bočna prolaza.

Dosta smo se približili Sredozemnom moru. Uživajte u onome što ste već doživjeli i prepustite se iznenađenju što će vam donijeti nadolazeći dani.

A lijepo je što su u maloj grupi sva ova jedinstvena iskustva mnogo zabavnija.

 

Dan 9

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Putovanje iz snova se nastavlja. Osvajamo jedan prijevoj za drugim. Neravni krajolici, puno vegetacije, ponekad poput lunarnog krajolika. Vožnja ovom stazom vrlo je raznolika. Fantastičan pogled, strme padine, a ponekad i ravan krajolik jako su neobični. Spektakularni zavoji i serpentine opet i opet, i ti vidici. Ponekad se pitate zašto niste počeli voziti motor puno ranije......
Naše putovanje se proteže na 140 milja do “Valdeblorea” (F).

Dosade definitivno nema.
Nastavljamo prema jugu, "Col d'Izoard", "Col de Vars", "Col de la Cayolle", "Col de Valberg" i "Col de la Couillole".

Stigavši u Valdeblore, ovdje ćemo prespavati i uz večernje druženje podijeliti iskustva.

 

Dan 10

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Ponovno napuštamo prave visine francuskih Alpa i krećemo prema Mediteranu. Pred nama je još mali prijevoj "Col Saint Martin". Moramo uživati u ovom prijevoju prije nego što nastavimo jugozapadno do Saint-Tropeza. Ruta prolazi kroz planine uz Sredozemno more. Uskoro ćemo moći vidjeti more. Ponovno se vozimo kroz mnoga mala tipična francuska sela duž rute, kroz doline i male grebene. Pred nama je još 121 milja.

Stigli smo na Sredozemno more i prije nego što krenemo prema Saint-Tropezu, smještamo se u naš hotel, oko 26 milja od Saint-Tropeza. Tamo iskrcavamo svoje motocikle, a zatim posjećujemo vjerojatno najugodniji park u središtu Saint-Tropeza kako bismo doživjeli francuski šarm.

Tamo nas čekaju mnogi mali kafići, restorani i pubovi oko parka. Upravo smo se tu odlučili za zajedničku večeru.

Kasno navečer vraćamo se u naš hotel.

 

Dan 11

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Nakon što smo se dobro naspavali i odmorili nastavljamo uz "Côte d'Azur" preko Cannesa, Nice i Monte Carla do "Mentona"(F) na talijanskoj granici. Francuska rivijera svakako ima svoje čari i ljepote za ponuditi. Nemojte ovo pogrešno shvatiti. Da bismo izbjegli nesporazume, fokusiramo se samo na "prirodne" ljepote, poput mora, krajolika i opuštenog francuskog načina života, i ništa više. Nažalost, udaljenost duž obalne ceste je samo 79 milja. Nažalost, jer tamo je fantastično lijepo voziti se. No, dobro je jer imamo dovoljno vremena da se smjestimo u Mentonu, gdje ćemo prespavati. Provest ćemo još jedan dan ovdje u Mentonu. Stvarno smo zaslužili uzeti drugi dan odmora. Još jedna prednost, s obzirom na kratku udaljenost, imamo vremena pobliže pogledati Cannes, Nicu ili čak Monte Carlo. Ukoliko želite, uz dogovor s grupom možete voziti i stazu Formule 1. Nitko neće biti spriječen u tome ako je to u interesu grupe, ako ima smisla i netko to silno želi.

 

Dan 12

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Kao što smo obećali danas, 12. dan naše ture, je još jedan dan odmora.

Danas je cijeli dan opuštajući:

Svatko može raditi što hoće, npr..

 • sami istražiti područje
 • ići na plivanje ili ronjenje
 • ljenčariti i uživati u životu
 • razmjeniti iskustava
 • popiti pivo
 • pričati priča iz djetinjstva i viceve……ili što već.

Bez obzira što želite raditi, samo je jedno važno: zabava.

Ali imajte na umu da sljedećeg jutra moramo biti spremni i odmorni jer nastavljamo kao i obično u 08:00.

 

Dan 13

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Došlo je vrijeme. Dani i put su pri kraju. To ne znači da više ništa nećemo doživjeti zajedno. Ne, upravo suprotno. Danas se vraćamo prema Hrvatskoj i ići ćemo rutom duž talijanske rivijere. Drugim riječima, uz Ligursko more. Ova obalna cesta vrijedna je pogleda i hvale kao i obalne ceste Francuske i Hrvatske. Tako da ponovno krećemo u 08:00 ujutro. Pred nama je dnevna etapa od 176 milja. Djelomično preko planina uz obalu ili uz samu obalu. Vozimo se kroz "Genovu" (IT), duž luke i dalje prema jugu prema Toskani. Još jedna vrsta odmora za oči.

Naše odredište je u "Sestri Levante"(IT), malom mjestu smještenom direktno na obali.

Završit ćemo ovaj dan zajedničkom večerom.

 

Dan 14

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Na putu smo prema jednom od najljepših dijelova Italije. Naravno, Alpe, bilo da su talijanske, francuske, švicarske ili tirolske, mogu ponuditi puno šarma i ljepote. Ali Toskana je Toskana. Nigdje u Italiji nema slikovitijih mjesta, regija i krajolika nego ovdje u Toskani.

Dakle, krenuli smo na put od 179 milja. Samo želimo uživati u ovim krajolicima. Na putu do tamo prolazimo "Pisa" (IT) i pravimo dužu pauzu kod kosog "Pisa tornja".

Zatim nastavljamo na “Monteriggiano”(IT), koji se nalazi između Firence i Siene. Tu završava današnja tura, a tu ćemo i prespavati.

 

Dan 15

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Nažalost, i stvarno, nažalost, vraćamo se na početnu točku. Daleko smo dogurali. U međuvremenu smo već prošli oko 1834 milje i putovali kroz 4 zemlje.

Posljednja etapa počinje danas. Napuštamo Toskanu i idemo prema luci Ancona. Ipak, prije nego što se oprostimo od našeg posljednjeg boravišta, pogledajmo nadaleko poznati "Duomo di Siena" (IT). Zatim nastavljamo do “Lago Trasimeno”(IT) kojim ćemo se voziti. Ne zaboravite prolaz kroz "Parco Regionale del Monte Cucco" (IT). U kasnim poslijepodnevnim satima stižemo u luku "Ancona"(IT). Danas smo ponovno uživali u vožnji motociklom od 167 milja. Sve je spremno za prijavu na trajekt za povratak u Hrvatsku u 17:30. Jer kasnije je često prekasno. U 19:30 isplovljavamo prema Splitu. Prespavat ćemo u kabini i sutradan rano ujutro stići u Split.

 

Dan 16 (19.09.2024)

* Croatia-Italy-France Adventure Tour 2024

Stigli smo u 07:00 ujutro u splitsku luku, ponovno ćemo biti spremni u 8:00 ujutro i krenuti prema Moon baru u Splitu (naša polazna točka prvog dana). Tu ćemo parkirati motore i družiti se uz kavu.

Tko želi ići kući i rezervirao je povratni let za taj dan, to naravno može slobodno učiniti. Svi ostali sudionici s malo više vremena dobrodošli su da nam se pridruže još jedan dan. Radujemo se. Što god odlučili, sigurno ćemo vas vratiti u hotel u kojem ste odsjeli prvu noć po dolasku. Tamo ćemo zajedno večerati. I kao zahvalu za vaše društvo, trošak večere (bez pića) ide na naš trošak. Dakle, sljedeći dan možete krenuti kući bez žurbe. Ili možete, ako vam vremenski okvir dopušta, jednostavno produljiti svoj boravak u Splitu, na prekrasnom Jadranskom moru za još nekoliko dana. Međutim, to trebate dogovoriti izravno s hotelom. Najbolje pri samom dolasku. U svakom slučaju, mi ćemo vam osigurati prijevoz do zračne luke.

Međutim, ako odlučite produljiti svoj boravak, transfer do zračne luke više nije moguć s naše strane.

 
 

Karta ture

* Hrvatska-Italija-Francuska Moto Avantura 2024
 

Vaša sljedeća moto avantura samo što nije počela. Kada ste spremni obvezati se, molimo rezervirajte turu klikom na REZERVACIJA TURE. Ako još uvijek sanjate pošaljite nam upit klikom na UPIT ZA TURU.

UPIT ZA TURU REZERVACIJA TURE
 

Sažetak ture

Približno 1990 milja ceste, srednje do visoke težine. Kraće neasfaltirane dionice su moguće, ali nisu planirane. Moguća je npr. vožnja obilaznicama ili cestama koje se popravljaju. Planinski prijevoji uključujući obilaznice i gradske vožnje (manji gradovi). Izbjegnute su autoceste. Apsolutno zabranjeno.

Nije prikladno za vozače početnike.

Za vozače s malo iskustva molimo da nas kontaktirate unaprijed.

Budući da mogu postojati različiti uvjeti ulaska i/ili ograničenja ulaska za svakog sudionika u odredišnoj državi, preporučujemo da posjetite web stranicu VisaHQ i informirate se radi vlastite sigurnosti. Ova web stranica je vrlo dobar pokazatelj u slučaju posebnih zahtjeva ako je potrebna posjetiteljska ili turistička viza. Uvijek smo tu za vas ako imate pitanja ili trebate podršku.

Grupa se sastoji od Kanađana, Latinoamerikanaca, Amerikanaca i Europljana. Govorimo engleski, njemački i španjolski. Upoznavanje sudionika iz drugih zemalja i kultura te drugih govornih područja je dio iskustva. :)

 

Ukupna cijena za ovu avanturu

VOZAČ NA BMW-u F750GS (2023) / ZAJEDNIČKA SOBA


 • BMW F750GS-2023, uključujući osiguranje motocikla.

EUR 1.660,00


 • 13 dana zabave u vožni od oko 1990 milja na BMW F750GS-2023
 • 1 dan na Jungfraujochu (vrh Europe)
 • 1 dan kupanja u Mentonu (Azurna obala)
 • 16 noćenja sa bogatim doručkom
 • 1 vožnja trajektom s noćenjem u dvokrevetnoj kabini
 • 13 vođenih motociklističkih tura do najuzbudljivijih lokacija koje oduzimaju dah
 • 2 prijevoza do zračne luke
 • majica ture, crna (dostupne veličine od S do XXL)

EUR 2.990,00


 • Nadoplata jednokrevetne sobe
  + EUR 750
 • Nadoplata BMW F850GS
  + EUR 160
 • Nadoplata BMW R1250GS
  + EUR 800
 • Nadoplata BMW R1250GSA
  + EUR 880
 • Nadoplata BMW R1300GS
  + EUR 1.140
 • Dodatni suvozač/putnik
  + EUR 1.990

 

Uključene usluge

 • Turistički vodič koji govori engleski, njemački i španjolski, te vođa puta na motoru od i do Splita (HR)
 • Jutarnji brifing ture prije polaska
 • Razni obilasci gradova i razgledavanja kako je opisano u planu puta
 • Zaštita novca klijenata u skladu s Europskom uredbom o paket aranžmanima
 • Naša turneja i timska jakna
 

Nije uključeno

Putni troškovi kao što su karte za let i/ili vlak do polazišta, osim transfera do zračne luke. Troškovi goriva i prijevoza prtljage, osim pohrane prtljage. Obroci, poput ručka ili večere, isključujući doručak. Troškovi za pružatelje usluga treće strane, npr. za izlete koji se vode drugdje, ulaznica i troškova za osobne potrebe. Sva motociklistička i zaštitna odjeća, kao i kaciga. Nadalje, sve usluge koje nisu izričito navedene kao uključene usluge. Putno osiguranje sa zaštitom od otkaza također nije uključeno. Međutim, preporučujemo sklapanje paketa osiguranja s Global Rescue (Putno osiguranje, ako želite, možete napraviti izravno na našoj web stranici).

 

Global Rescue putno osiguranje

Global Rescue

 

Vaša sljedeća moto avantura samo što nije počela. Kada ste spremni obvezati se, molimo rezervirajte turu klikom na REZERVACIJA TURE. Ako još uvijek sanjate pošaljite nam upit klikom na UPIT ZA TURU.

UPIT ZA TURU REZERVACIJA TURE