Kakve dokumente trebam za najam motocikla u Hrvatskoj?

Motociklistička dozvola za sve motocikle iznad 125 ccm i važeća osobna isprava, npr. putovnica za državljane koji nisu državljani EU ili osobna iskaznica za državljane EU.

Za najam motocikla s MotoGS Rental Croatia morate imati 23 ili više godina, imati minimalno 3 godine iskustva u vožnji motocikala. Plaćajte polog osiguranja od 1.000 do 2.000 EUR u gotovini ili karticom i ponesite naravno kacigu. Ukoliko nemate kacigu, mi ćemo vam je osigurati. Polog će biti naplaćen kreditnim karticama i debitnim karticama ili u gotovini ako želite!


Koji su načini plaćanja kod MotoGS Rental Croatia dostupni?

Možete platiti bankovnom doznakom ili kartičnom uplatom u našem rezervacijskom sustavu kako biste potvrdili rezervaciju i rezervirali traženi model motocikla. Prihvaćaju se sve marke debitnih kartica i kreditnih kartica. Također možete platiti u gotovini ako želite iznajmiti bicikl izravno u trgovini.


Što moram platiti prije najma motocikla?

Za potvrdu rezervacije naplaćujemo minimalno 20% akontacije i ostatak iznosa najma (80%) na dan najma. Također možete platiti 100% preostalog iznosa na dan rezervacije. Nakon dolaska na licu mjesta također će vam biti naplaćen polog metodom zadržavanja predautorizacije. Što znači, rezerviramo ili "zamrzavamo" ekvivalentni iznos (polog ili jamčevinu) ovisno o modelu motocikla koji iznajmljujete, čineći ostatak nedostupnim dok se motocikl ne vrati. Ovaj polog služi za osiguranje od odgovornosti za najam motocikla u slučaju bilo kakve štete ili krađe.


Mogu li smanjiti depozit za osiguranje od odgovornosti za najam motocikla na 0 EUR?

Da. Dostupno je posebno osiguranje osiguravajućeg društva HanseMerkur Reiseversicherung Njemačka. Za više informacija, samo slijedite poveznicu. Ovo osiguranje se preporuča kada želite unajmiti motocikl na duži period.


Kakva je oprema uključena u cijenu najma?

Ovisno o rezerviranom paketu, gornji kofer za motor i bočni koferi. Porezi i osiguranje. Držač za pametni telefon. BMW ConnectedRide Cradle nosač osigurava vaš pametni telefon u kokpitu i više je od običnog držača. Pametni telefon može se koristiti kao navigacijski uređaj putem aplikacije Connected tvrtke BMW Motorrad, a također nudi vrijedne informacije poput ubrzanja, kuta nagiba i još mnogo toga. Držač se može prilagoditi različitim veličinama pametnog telefona zahvaljujući individualno podesivim držačima i ima mogućnost punjenja krajnjeg uređaja induktivno s maksimalno 7,5 W ili putem USB-C kabela. Naravno, držač se može zaključati i pruža potrebnu sigurnost. Pametnim telefonom se može jednostavno upravljati pomoću prekidača i klackalica na lijevom dijelu upravljača pomoću kontrolnog elementa za pripremu navigacije, pod uvjetom da postoji Bluetooth veza.

300 besplatnih kilometara po danu najma.


Postoji li minimalni broj dana za rezervaciju?

Da, primjenjuje se minimalni najam od 2 dana.

A sustav izračunava 24-satnu najamninu, što znači da kada rezervirate motocikl koji ste željeli, npr. za preuzimanje u 08:00, morate ga i vratiti u 08:00 zadnjeg dana najma.


Kako mogu doći od svog hotela ili Zračne luke Split do iznajmljivača i natrag?

Ako je potrebno, MotoGS Rental nudi preuzimanje i isporuku naših motocikala iz zračne luke, ako želite uskočiti u hrvatsku avanturu najma motocikala izravno od zračne luke do bilo kojeg mjesta.


Vrijedi li moja vozačka dozvola izvan EU za najam motocikla u Hrvatskoj?

Obično međunarodna vozačka dozvola prilikom najma motocikla u Hrvatskoj nije potrebna. ALI, imajte na umu da bez posebne motociklističke dozvole u Hrvatskoj nećete moći iznajmiti motocikl veći od 50cc. EU dozvole vrijede u svim zemljama EU. Državljani izvan Europske unije koji posjećuju Hrvatsku mogu koristiti vozačku dozvolu zemlje iz koje potiču do tri mjeseca bez potrebe da je mijenjaju u međunarodnu ili domaću.


Što u slučaju oštećenja motocikla?

Svako oštećenje ili krađa motocikla pokriveni su pologom od 1.000 EUR do 2.000 EUR koji se uplaćuje unaprijed prije završetka procesa najma.


Prelazak granica npr. u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Albaniju, Rumunjsku i Crnu Goru?

Pripremite dokumente kao što su putovnica ili osobna iskaznica, dokumenti o vozilu i dokaz o osiguranju (IVK – međunarodna iskaznica osiguranja s državom koju želite posjetiti), koje ćete dobiti od svoje tvrtke za iznajmljivanje. U mnogim je zemljama važno priložiti dokaz da smijete putovati u druge zemlje unajmljenim motociklom. Stoga je uvijek preporučljivo sa sobom imati dozvolu za prelazak granice od vaše tvrtke za iznajmljivanje. Ako trebate više informacija, pročitajte više o tome na našem blogu.


Je li u Hrvatskoj obavezno nositi zaštitni prsluk tijekom vožnje?

Ne, ali preporučuje se da budete što vidljiviji. Ali uvijek vam dajemo 2 sigurnosna prsluka, za svaki slučaj. Kaciga je obavezna po zakonu uz kaznu od 150 eura u slučaju nenošenja kacige tijekom vožnje.

Također, vozači motocikla dužni su voziti s upaljenim dnevnim svjetlima, tijekom ljetne i zimske sezone.


Koja su ograničenja brzine za vožnju motocikla ili automobila u Hrvatskoj?

Na hrvatskim cestama vrijede četiri opća ograničenja brzine:

  • 50 km/h (31 mph) unutar naseljenih područja, ili
  • do 80 km/h (50 mph) gdje je to izričito dopušteno,
  • 90 km/h (56 mph) izvan naseljenih mjesta,
  • 110 km/h (68 mph) na brzim cestama i
  • 130 km/h (81 mph) na autocestama.

Moram li plaćati cestarinu na autocestama?

Da. Kao i u gotovo svim europskim zemljama, i u Hrvatskoj se naplaćuje cestarina. Samo je nekoliko zemalja iznimka u Europi.
Cestarina se obračunava na temelju prijeđene udaljenosti. Plaća se na naplatnim postajama; vinjeta nije potrebna.
Motocikli (uključujući one s bočnim prikolicama), tricikli i četverocikli pripadaju kategoriji vozila 1A.
Ponekad se na početku naplatne rute dobije karta koja se plaća tek na izlasku s dionice. Iznose je moguće platiti u gotovini te kreditnom ili debitnom karticom.

Mostovi:
Krčki most, koji povezuje otok Krk s kopnom, je besplatan, kao i most Mirna između čvorova Nova Vas i Višnjan na A9 u Istri. Do sada se nije naplaćivala naknada za Pelješki most, koji je otvoren 2022. godine i vodi s poluotoka Pelješca na kopno.

Tunel:
Posebno se naplaćuje oko 5 km dug tunel Učka koji se nalazi na autocesti A8 (Rovinj - Rijeka). Tunel Sveti Ilija na D532 više nije cesta s naplatom cestarine.

Više informacija možete pronaći na našem blogu.


Što je s propisima o ograničenju alkohola u Hrvatskoj, u vezi s vožnjom motora ili automobila?

Ograničenje za vozače starije od 25 godina je 0,5‰. Zabranjeno je voziti s više od 0,5‰ alkohola u krvnom sustavu. Za vozače mlađe od 25 godina strogo je zabranjena vožnja motocikla i automobila pod bilo kakvim uticajem alkohola na hrvatskim cestama. Zakon je 0,0‰ alkohola vrijedi za mlađe od 25 godina.

Primjenjuju se stroge novčane kazne ako odbijete testiranje na alkohol i droge kada vas zaustavi policija. Da, poznato je, Hrvatska ima najčudesnija vina i ukusnu rakiju, stoga pijte odgovorno.


Prelazak granica. U kojim zemljama mogu voziti motocikl?

MotoGS Rental pokriven je od strane osiguravatelja u svim zemljama EU plus Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji i Rumunjskoj. Popis svih zemalja prikazan je na popisu osiguravatelja na IVK međunarodnoj kartici osiguranja (bivša zelena karta), koju mi dostavljamo i dolazi s dokumentima vašeg vozila.

Također, uvijek provjerite imate li pismeno dopuštenje svoje tvrtke za iznajmljivanje da možete prijeći granicu s unajmljenim motociklom. Naravno, to uvijek ovisi o zemlji koju posjećujete. Ovo je zbog vaše vlastite sigurnosti. Jer neke granične postaje ne dopuštaju prijelaz granice bez ove dozvole. Ako ste kod nas unajmili motocikl i unaprijed se izjasnili da želite prijeći granicu, tada će vam ova dozvola uvijek biti predana zajedno s ostalim dokumentima prilikom preuzimanja vozila.


Mogu li s unajmljenim motociklom na trajekt?

Da, možete. Ali molimo vas, vratite ga :-).

Hrvatska nacionalna trajektna kompanija nudi online booking sustav. Kako biste bili sigurni da ćete stići na odredište na otoku, preporučamo rezerviranje karata za trajekt nekoliko dana prije polaska. Imajte na umu da hrvatska nacionalna trajektna kompanija Jadrolinija u sezoni prevozi tisuće putnika, stoga dođite na vrijeme. To znači najmanje 2 sata prije polaska.


Što je važno znati ako rezerviram boravak u Hrvatskoj?

Planirajte svoje putovanje unaprijed. Visoka sezona obično znači da su gradske lokacije poput Splita i Dubrovnika pretrpane i prebukirane. Međutim, postoji mnoštvo izvrsnih lokacija za istraživače poput Gorskog kotara ili otoka. Besplatno kampiranje nije legalno u Hrvatskoj, pa ako planirate spavati pod zvijezdama i sigurnom okruženju, pobrinite se da vaš mali privatni kamp bude dobro skriven. Valjana opcija vrijedna spomena su službeni kampovi. Uglavnom se nalaze uz obalu, ako se osjećate umorno i treba vam odmor, postoji mnogo toga za izabrati bez prethodne rezervacije.

Ali imajte na umu, uvijek je dobro biti spreman barem sa šatorom.


Što je s naknadom parkiranja i besplatnim parkiranjem u Hrvatskoj?

Besplatna parkirna mjesta u Hrvatskoj su rijetka i jedinstvena. Ali ne za motocikle. Međutim, u Hrvatskoj službena parkirališta omogućuju besplatno parkiranje motocikala. Relativno ih je lako pretražiti i tamo parkirati ako posjećujete posebno mjesto na dan ili više. Također, pokušajte parkirati tamo gdje mještani rade. Hrvatska je sigurna po pitanju krađa motocikala pa većina domaćih ne zaključava svoje motore. Obično su mjesta za besplatno parkiranje ujedno i prometna mjesta što smanjuje vjerojatnost krađe i štete. U najgorem slučaju, motocikli MotoGS Rentala pokriveni su u slučaju krađe. Pokriće vašeg najma motocikla iznosi do vašeg plaćenog depozita i niti jedan cent više.


Prvo važne stvari:
Je li tura motociklom uobičajena tura?

Na pitanje je lako odgovoriti. Putovanje se može naplatiti otprilike po paušalnoj stopi, ali sigurno ne bismo željeli naše izlete vidjeti kao standardne izlete u paketu. Jer obilasci su prožeti avanturom i uzbudljivim vrhuncima. Na primjer, skoro svaki dan ostajemo prespavati na drugom mjestu, svaki dan imamo drugu raznoliku rutu. Prtljaga je "na čovjeka" tijekom cijelog putovanja, a kofere na motoru treba svaki dan raspakirati i pakirati!

Moramo se držati zajedno kao tim i raditi zajedno. Možda je to za neke nešto novo, ali samo tako nam je zajedno zabavno, a prije smo se uvijek zabavljali. Bez obzira kamo nas put odveo, ma što se dogodilo ili moglo dogoditi na našim putovanjima.

I da, u suštini to je paket aranžman za koji odgovornost snosi organizator, znači mi.


Zašto bih trebao sudjelovati u njemačkom turoperatoru za vođene motociklističke ture kroz Balkan, Novi Zeland ili Južnu Ameriku?

Ovo pitanje nije nevažno i često se zanemaruje kada se uspoređuju cijene s drugim turoperatorima. Međunarodni organizatori moraju plaćati male ili nikakve poreze i stoga mogu prilično jeftino izračunati.

Međutim: mnogi sudionici već su doživjeli gadno iznenađenje i izgubili mnogo novca ako je organizator nestao neposredno prije početka putovanja ili iznenada proglasio bankrot. U tom slučaju primjenjuje se odgovarajuće državno zakonodavstvo (vidi sjedište organizatora) i gotovo da nema šanse da dobijete povrat novca od stranih organizatora!

Kod njemačkog turoperatora putovanje je kasko osigurano sa svim pripadajućim opcijama. Njemački turoperatori dužni su izdati sigurnosnu potvrdu. Ovo osiguranje stupa na snagu ako organizator putovanja bankrotira.

Dakle, nikada ne uspoređujte jabuke s kruškama kada uspoređujete cijene!

Ako ispravno i realno usporedite omjer cijene i učinka, mi smo s našim cijenama u vrlo dobroj poziciji u međunarodnoj konkurenciji!


Koliko često se održavaju ture koje nudimo?

U pravilu se svaka tura održava samo jednom godišnje. Osim turneja po Kolumbiji, jer ih zbog vremenskih ograničenja provodi lokalni partner. Hoćemo li i sami biti tamo na gostovanjima u Kolumbiji uvijek ovisi o okolnostima. Da budemo sigurni, ovo pitanje treba prethodno razjasniti s nama ako ste zainteresirani.


Mogu li i ne-Nijemci sudjelovati u turama?

Smiješno pitanje, ali i pitanje. Naravno! Ili bolje rečeno, DA!

Samo zato što smo tvrtka sa sjedištem u Njemačkoj ne znači da imamo samo njemačke sudionike. Mi smo kozmopolitska mala tvrtka i volimo djelovati međunarodno.

Uvijek smo pridavali veliku važnost sudionicima iz različitih zemalja, kontinenata i kultura s nama na svim turnejama. Jer to je ono što karakterizira naše turneje. Govorimo njemački, engleski i španjolski.


Moram li negdje biti ili postati član da bih mogao sudjelovati u nekoj od turneja?

Jasan odgovor, NE naravno da ne.


Kao potpuni početnik u iskustvu vožnje, mogu li se pridružiti MotoGS WorldTours vođenim avanturističkim obilascima motociklom?

Nažalost, na ovo pitanje moramo odgovoriti odlučnim ne.
Također postavljamo minimalne uvjete za naše sudionike, kao što su najmanje 3 godine iskustva u vožnji motocikla i minimalna dob od 23 godine za vozača.
Pokrivamo veće udaljenosti putovanja. Naravno, to varira ovisno o turi, ali ukupna udaljenost je uvijek veća od 3300 km. Drugim riječima, kad jednom krenemo, nema povratka. Zatim prolazi kroz sredinu.
S druge strane, ne bi bilo fer ni prema ostalim sudionicima. Svaki sudionik mora biti u stanju prijeći udaljenost jahanja između 250 km i 400 km dnevno.
Svi se želimo zabaviti jašući zajedno.

No, naše ture su preporučljive za napredne jahače, jer na takvim turama možete višestruko poboljšati, pa čak i oplemeniti svoje iskustvo vožnje. Mi vam možemo i hoćemo dati najbolje i najkorisnije savjete.


Koje mi je vozačko iskustvo potrebno, na primjer, za pustolovne motociklističke ture u Kolumbiji?

Turneje u Kolumbiji jasna su iznimka. Tamo vrijede drugačija pravila što se tiče prakse jahanja. Svatko tko je ikada bio u zemlji trećeg svijeta kao što je Kolumbija i sam tamo jahao zna što to znači. Ne mislimo da smo putovali taksijem ili autobusom. Mislili smo da ste se vozili sami i to ne samo autom, već i motorom!

Mislimo da ako želite sudjelovati na turneji u Kolumbiji, svakako bismo trebali razgovarati o tome zajedno unaprijed.

Ozbiljno shvaćamo ovu odgovornost.


Iskusan sam motociklist, ali nisu li mi dnevne etape predaleko?

To je također vrlo dobro i više nego opravdano pitanje. Na kraju, naravno, svatko mora sam odlučiti što može ili želi očekivati.

Prosječno čisto i stvarno vrijeme jahanja je između 4 i 5 sati dnevno. Uz iznimke, može biti i 6 sati. Najkasnije svakih sat vremena bit će zaustavljanje jer se ima što pogledati ili fotografirati. Također moramo napuniti motore, a čak ni redovito jelo nikome nije naškodilo.

Dakle, na putu ćemo biti u prosjeku 6 do 8 sati dnevno. Dnevne etape obično počinju u 8:00 ujutro nakon obilnog zajedničkog doručka, ali ponekad ne napuštamo odabrani smještaj prije 9:00.


Kolike su grupe?

Grupa nikada ne smije biti veća od 5 ili 6 motocikala. Suprotno tome, to znači najviše 5 ili 6 vozača plus najviše 5 ili 6 putnika.

I naravno, vaš vodič. Usput, vaš vodič se obično vozi sa suvozačem. Da ne bude dosade


Jahanje u velikoj grupi ili uopće jahanje u grupi - je li to uopće moguće?

S grupom od 5 ili 6 bicikala, grupa NIJE prevelika i još uvijek je vrlo jednostavna za rukovanje. Kada se vozi u grupi, pojedinac ispred i iza je na kraju odlučujući. Činjenica je da neiskusni vozač sigurno ne vozi na kraju kolone. Sasvim suprotno. Čast posljednjeg u skupini uvijek pripada vozaču s najviše iskustva. I za to postoji razlog jer nije koncentriran samo na sebe nego prije svega na ono što svi drugi vozači rade ispred njega. Jahač na kraju kolone snosi gotovo istu odgovornost kao i vaš turistički vodič.


Jedemo li 3 puta dnevno ili je to ograničeno na doručak i večeru?

Ovo drugo. Ako poželite nešto pojesti tijekom dana, to naravno možete učiniti i tijekom duže pauze. Obično se duže zaustavimo negdje oko ručka, gdje onda imamo priliku nešto pojesti.


Što ako se pokvarim na putu?

Ako se sudionik pokvari ili doživi nesreću - čemu se naravno nadamo da neće - vaš će vodič na licu mjesta odlučiti treba li to kraće ili duže zaustavljanje.

Na kratkom stajanju (do 20 minuta) cijela grupa čeka i potom zajedno nastavlja jahati dalje.
Ako je potrebno dugo vremena da se popravi kvar, tada je potreban timski duh. Kohezija!
Ovisno o situaciji i zadanim okolnostima, netko iz grupe ostaje na mjestu kvara ili nezgode. Ali kao što je već spomenuto, sve ovisi o situaciji. Nitko ne ostaje sam.

U slučaju, primjerice, puknuća gume, članovi tima uvijek pronađu način da motocikl ponovno osposobe za vožnju. Potreban materijal i alat uvijek imamo sa sobom.


Što je s obvezom nošenja kaciga na ovakvim turama?

Bez obzira na pravila u različitim zemljama, očekujemo da će kacige biti obvezne i osigurat ćemo kacige koje su u skladu s normom. Naravno, svatko može ponijeti i koristiti svoju kacigu. Podrazumijeva se da i to mora biti u skladu s propisanim standardima.


Ako rezerviram određeni motocikl, imam li jamstvo da ću ga dobiti?

Naravno! Na turama po južnoj Europi dobivate upravo onaj motocikl koji ste naručili prilikom rezervacije i koji ste i platili.
Postoji 95% jamstva na izletima u Kolumbiji ili Novom Zelandu, ali radi sigurnosti uvijek tražimo alternativni model ili usporedivi motocikl.

Razlog tome je jednostavan. Za putovanja izvan južne Europe nudimo vam motocikle naših lokalnih partnera. A budući da u ovom kontekstu ovisimo o uslugama trećih strana, ovdje ne možemo dati 100% jamstvo. No, kao i uvijek, i tu ćemo dati sve od sebe.

Pregled dostupnih motocikala pronaći ćete u opisu dotičnog putovanja, iako su to obično modeli BMW GS kao što su F 750 GS, F 850 GS, R 1250 GS ili R 1250 GSA.
Gotovo svi modeli dostupni su u standardnoj visini ili kao snižena verzija.


Ima li naslon za leđa na mom motociklu?

Budući da su motocikli koje nudimo isključivo touring motocikli, kao što je BMW R 1250 GS, nema potrebe tražiti naslon za suvozača. Svi motocikli imaju gornji kovčeg s naslonom za suvozača.


Koliko prtljage mogu, odnosno trebam ponijeti sa sobom?

Opet, ovo je sjajno i zanimljivo pitanje na koje možda nije uvijek lako odgovoriti. Ali ako dobro razmislite, relativno je lako odgovoriti.

Svi motocikli opremljeni su velikim gornjim kovčegom i 2 velika bočna kovčega. Osim toga, za sebe možete ponijeti vlastitu tank torbu za male stvari. Drugim riječima, sa sobom možete ponijeti onoliko stvari koliko vam je potrebno i želite, da popunite 3 kofera na biciklu. Preostale stvari koje nisu stale u kofere ili za koje ste naknadno ustanovili da ih baš i nije potrebno imati sa sobom možete ostaviti u vlastitim koferima i čuvati ih na sigurnom i suhom u našem uredu do vašeg povratka.

Ne morate sa sobom ponijeti stvari poput alata ili slično, jer smo mi odgovorni za njih.

Ako mislite da je potrebno, možete pričvrstiti 2 role prtljage na odgovarajuće 2 bočne kutije.


Koju odjeću preporučam ponijeti sa sobom na ovakva putovanja?

Preporučamo normalnu motociklističku odjeću koju koristite i kod kuće. No, bez debelih kožnih hlača i glomaznih biciklističkih čizama može se izostati zbog očekivanih temperatura. Preferiramo lagane, poluvisoke kožne čizme. Uz to, lagana (tanka) kišna odjeća za svaki slučaj. 1 ili 2 rezervne traperice, 3-4 majice kratkih rukava, 1-2 majice dugih rukava, 1 debela trenirka ili trenirka, torba za pranje. Ponekad ima smisla sa sobom ponijeti samo donje rublje, na primjer, koje nakon korištenja jednostavno možete baciti u hotelski otpad. Samo kao mali savjet. Svugdje možete kupiti čarape za malo novca.
Ako nešto nedostaje u principu, to nije problem ili slomljena noga, jer sve možete kupiti u supermarketima usput.
I uz to, naravno, ono što želite ponijeti sa sobom, poput foto opreme, bilježnice itd.

Ako je jutro svježe, što je inače vrlo rijetko, obučemo se kao “luk” da usput skinemo jedno ili drugo...

Ovdje smo sastavili neobvezujući kontrolni popis za preuzimanje. Samo slijedite ovaj link:


Moram li pakirati i raspakirati svoje stvari pojedinačno iz kofera za motocikle svaki dan?

Naravno, niste pošteđeni ove okolnosti. No ako pakirate kofere za motocikle pažljivo i promišljeno, lako ćete uvidjeti da ništa od toga nije problem. Na primjer, sve svoje posuđe možete spakirati u različite male torbice ili torbice prema vrsti i namjeni, tako da takve vrećice samo izvadite iz kofera, ovisno o tome što vam u tom trenutku treba.

Motocikli su uglavnom sigurno parkirani na parkiralištima hotela i smještaja koje organiziramo.


Postoji li informativni događaj o ovim turnejama?

Budući da naši sudionici obično dolaze iz različitih zemalja, osobni događaj sa svim sudionicima unaprijed teško je izvediv. Zato održavamo osobni Zoom sastanak sa svakim pojedinim sudionikom i bilo kojim sudionikom kako bismo mogli unaprijed razjasniti sve bitno i bitno.


Kako mogu rezervirati izlet ili kako se prijaviti?

Prijave za obilaske vrše se samo online korištenjem obrazaca za registraciju "Rezerviraj obilazak" i "Registracija za izlet" na našoj web stranici. Obrazac za registraciju dostupan je na 4 različita jezika.

Nakon što primimo vašu registraciju, organizirat ćemo osobni Zoom sastanak kako bismo razgovarali o svim vašim pitanjima i prijedlozima. Kada smo prošli kroz sve točke i vi se odlučite za pojedinačne značajke, kao što su jednokrevetna ili dvokrevetna soba, koji najam motocikla itd., tada ćemo vam poslati potvrdu putovanja i račun za usluge putovanja, kao što su noćenja, trajekti i sl. te odabrani najam motocikla.


Kako da platim putovanje?

Nakon Vaše online registracije i osobnog Zoom sastanka, nakon što točno znamo što možemo očekivati jedni od drugih, od nas ćete dobiti fakturu kao i zakonski obaveznu sigurnosnu potvrdu (osiguranje od insolventnosti).

Potreban je polog od 500 EUR kako bi rezervacija bila pravno obvezujuća. Tek nakon primitka naknade za rezervaciju registrirani ste prema važećem zakonu.

Ostatak ukupnog iznosa računa morate uplatiti najkasnije 60 dana prije početka putovanja.

Sredstva koristimo, primjerice, za plaćanje noćenja, trajekata i drugih potrebnih poslova unaprijed.

U svakom slučaju preporučamo da sklopite osiguranje od otkaza putovanja (o čemu ćemo ponovno razgovarati prilikom prijave ili na Zoom sastanku).

Detaljnije informacije možete pronaći u našim Općim uvjetima koje možete pogledati na našoj web stranici.
Ili jednostavno slijedite ovaj link:

 


 


Koja su osiguranja potrebna?

Putovanje vrijedno nekoliko tisuća eura treba sukladno tome i osigurati. Podrazumijeva se da je opći rizik veći kod motociklističke ture nego, na primjer, kod čistog boravka u hotelu s bazenom, izleta brodom ili autobusom. Medicinska skrb u zemljama koje ćete posjetiti svakako je drugačija, ali dovoljna. Međutim, bez predočenja kreditne kartice ili odgovarajućeg osiguranja za potrebno liječenje, problemi mogu brzo nastati.

Za unajmljeni motocikl već je dostupno dovoljno osiguranje od odgovornosti, kasko osiguranje i osiguranje od krađe. Franšiza u slučaju štete iznosi 1.000 EUR. Međutim, višak se može smanjiti na 0 EUR za vrlo malo novca. Više o tome objasnit ćemo na našem Zoom sastanku ili jednostavno slijedite ovaj link.

U suprotnom, preporučamo sklapanje sljedećeg osiguranja:
Osiguranje od otkaza putovanja (u slučaju nemogućnosti putovanja ili u slučaju da morate otkazati putovanje i ranije se vratiti kući)
Međunarodno zdravstveno osiguranje (u slučaju da trebate medicinsku pomoć na lokalnom nivou)
Određene usluge često su već pokrivene vašom kreditnom karticom. U svakom slučaju, informirajte se o uslugama dotičnog pružatelja usluga prije odlaska!

Općenito, treba uzeti u obzir sljedeće smjernice za potrebno osiguranje:
Koja je vrsta zaštite putovanja uključena u vašu kreditnu karticu?
Preporučamo osiguranje od otkaza putovanja, jamstvo za godišnji odmor/osiguranje od prekida putovanja, zdravstveno osiguranje za putovanja u inozemstvo uključujući medicinski prihvatljiv povratni prijevoz, osiguranje prtljage, eventualno 24-satnu uslugu hitnog poziva.
Koje su osobe osigurane? Samo vlasnik kartice (unutar kreditnih kartica) ili svi putnici, tj. putnik?
Koja je vaša osigurana cijena putovanja?
Vrijedi li vaša zaštita putovanja kreditnom karticom samo pri plaćanju kreditnom karticom?
Vrijedi li vaše putno osiguranje u cijelom svijetu i za cijelo vrijeme putovanja?
Morate li svoje putovanje prijaviti kod osiguravatelja?
Je li vaša prtljaga dovoljno osigurana? (Preporuka: minimalno 2000 eura po osobi)
Postoji li 24-satni broj za hitne slučajeve od iskusnog i obrazovanog putnog osiguravatelja u slučaju bolesti i hitnih slučajeva kao što je gubitak putnih sredstava i važnih putnih dokumenata?
Na našoj web stranici nudimo razna putna osiguranja poznatih osiguravajućih društava. Uključujući Global+Rescue. Po našem mišljenju, apsolutno MORA. Više o tome možete pronaći na link.

Naravno, o ovoj temi ćemo i generalno razgovarati na našem Zoom-sastanku.


Koliko gotovine moram ponijeti sa sobom?

To je naravno stvar svakog pojedinca. Neki vole plaćati kreditnom karticom, drugi radije plaćaju gotovinom. Međutim, sa sobom biste trebali ponijeti nekoliko stotina USD ili EUR. Ne preporučamo veće novčanice od 50 USD ili EUR.

Inače, bankomat je na svakom uglu. Dakle, ne brinite.


Koliko novca trebam izdvojiti za gorivo na takvoj turneji?

S dnevnim udaljenostima vožnje obično se moramo napuniti 1 do 1,5 puta. Ovisno naravno o stilu vožnje. Ovisno o zemlji u kojoj se vozimo, cijena punjenja rezervoara je između 15 i 25 EUR. Drugim riječima, u prosjeku 20 EUR po danu vožnje. Ili jednostavno izračunajte 25 do 30 EUR po danu jahanja iz sigurnosnih razloga.


Jesu li potrebne ekološke oznake, cestarine ili slično?

Uglavnom, izbjegavamo sve dionice ruta s cestarinama ili naljepnicama. Ovisno o zemlji putovanja, vlasnik motocikla odgovoran je za svaku ekološku naljepnicu koja može biti potrebna, a ne vi. Budući da se motocikl obično iznajmljuje, to je odgovornost vaše tvrtke za iznajmljivanje motocikala, a to je obično MotoGS WorldTours.

Međutim, ova okolnost vrijedi samo ako je motocikl iznajmljen od nas u svrhu motociklističke ture koju mi provodimo.