25.11. - 19.12.2024

Još samo 3 rezervacije

 

Vozimo kroz oba otoka, Južni i Sjeverni. Zajedno prelazimo oko 6650 km. Tura traje 25 dana; 25 nezaboravnih dana i mnogo nezaboravnih iskustava..

Svjesni smo da ima mnogo sličnih tura u ponudi. Ali mirne savjesti možemo reći da ova tura ima posebnu jedinstvenu prodajnu prednost. Ne samo zato što je razrađena do najsitnijih detalja. Sami smo prošli tu turu jer je vaš turistički vodič godinama živio na Novom Zelandu. On na Novom Zelandu nije samo vozio motocikle, ne, on je također istražio svaki dio otoka sa svojim INDIAN Bobber Scoutom.

Kada smo osmišljavali turu, puno smo pažnje posvetili činjenici da ćemo se zajedno uživati u vožnji na našem 6650 km dugom putovanju. Bilo nam je važno da našim ljubiteljima motocikala možemo približiti što je više moguće fantastičnih krajolika koje nudi Novi Zeland.

MotoGS WorldTours je 100% Pure New Zealand certificirani turistički vodič za Novi Zeland.

MotoGS WorldTours je 100% Pure New Zealand certificirani turistički vodič za Novi Zeland


Plan puta

Dan 0 (25.11.2024)

Stići ćete u međunarodnu zračnu luku Auckland. Postoje vrlo jeftini letovi za Auckland iz gotovo svih većih zračnih luka na našim kontinentima. Drago nam je što vam možemo pomoći pri rezervaciji leta. Ali obratite pažnju na vremensku razliku. Ovisno o tome gdje se nalazite, to može trajati više od 18 sati. Na primjer, vremenska razlika između Aucklanda (NZ) i Oaklanda (SAD) je 21 sat unaprijed. Također ćemo vam rado pomoći sa svim pitanjima koja imate o potrebi za vizom za ulazak u Novi Zeland. Zahtjevi za vizu razlikuju se ovisno o nacionalnosti.

Dakle, morate uzeti u obzir kada rezervirate svoj let da ćete stići dan kasnije nego što ste napustili polaznu zračnu luku. Ukratko, vaš dan dolaska u Auckland mora biti najkasnije 25.11.2024.

Dočekat ćemo vas na dolasku i organizirati vaš transfer od zračne luke Auckland do hotela u blizini zračne luke. Za ovu turu nudimo vam motore našeg lokalnog partnera. Naš lokalni partner ima uglavnom nove motore u svom voznom parku, npr.

 • BMW F750GS,
 • BMW F850GS,
 • BMW R1250GS,
 • Triumph Tiger 900 GT.

Navečer prije polaska i prije zajedničke večere, zajedno ćemo pregledati motocikle i izvršiti sva potrebna podešavanja, npr. za visinu vozača. Uključen je i brifing. Tada imate priliku spremiti dio prtljage koju ste ponijeli sa sobom u bočne i gornje kofere. Sljedećeg jutra svu svoju prtljagu koju ne želite ponijeti sa sobom na put možete spremiti u naše sobe na licu mjesta, na suho i sigurno.

Dan 1 (dolazak 26.11.2024, lokalno vrijeme NZ)

* New Zealand Adventure Tour 2024

Večer prije našeg polaska, posjetit ćemo "Sky Tower" u Aucklandu i imati zajedničku večeru dobrodošlice u Orbit 360° Dining. Ovaj restoran obećava najbolji pogled na ono što Auckland nudi.

Sljedeći dan, nakon doručka u hotelu, putovanje počinje nakon kratkog brifinga. Prikupljamo motore iz naše baze u Aucklandu i pripremamo ih za polazak. Na startu nam sat pokazuje 09:00 sati.

U avanturu!
Napuštamo metropolu Auckland i vozimo se sjeverno prema istočnoj obali. Prolazimo "Whangarei Falls" na rijeci "Hatea" gdje smo naravno planirali duže zaustavljanje.

Naše odredište je "Paihia", smještena na "Bay of Island". Fantastično lijepo područje na sjeveroistoku Sjevernog otoka. Najbolja prilika da steknete prvi dojam o čaroliji Novog Zelanda. Na ovaj dan ćemo prijeći 195 milja.

 

Dan 2

* New Zealand Adventure Tour 2024

Novi dan je pred nama. Nakon obilnog doručka, novo iskustvo na dva kotača počinje u 08:30 ujutro.

Danas nastavljamo prema sjeveru, točnije do kraja Sjevernog otoka, prolazimo "Paewhenua Island" do "Cape Reinga". U produžetku rta Reinga na sjeveru spajaju se Tasmanovo more koje leži zapadno od rta i Tihi ocean sjeverno i istočno od rta. Za Māore, Te Tai o Rehua sa zapada, utjelovljujući muški princip, i Te Moana Nui a Kiwa s istoka, utjelovljujući ženski princip, sastaju se na rtu Reinga, simbolizirajući pojavu života.

Zatim nastavljamo prema zapadnoj obali do "Ahipara", koji se nalazi u "Ahipara Bay". Ahipara je opušteno selo južno od plaže Ninety Miles. Poznato je po ogromnim bijelim pješčanim dinama i nudi brojne sportske aktivnosti.

Ovdje ćemo i prespavati i uživati u prekrasnom pogledu na zaljev. Današnja udaljenost je 170 milja.

 

Dan 3

* New Zealand Adventure Tour 2024

I danas je pred nama uzbudljivo putovanje, točnije udaljenost od 247 milja. Tura nas vodi natrag prema jugu, prolazimo kroz parkove prirode, prolazimo pored jezera i uživamo u prekrasnom krajoliku.

Prolazak "Whangaparāoa Bay" do Aucklanda.

U kasnim poslijepodnevnim satima ponovno prelazimo Auckland i prespavat ćemo izvan Aucklanda u blizini "Hunua Ranges Regional Parka".

Večer završavamo zajedno u jednom od zanimljivih domaćih restorana.

 

Dan 4

* New Zealand Adventure Tour 2024

Pred nama je dug dan. Treba prijeći udaljenost od 302 milje. Zasigurno nije lak zadatak. Ali na kraju dana, znamo zašto smo ovo preuzeli na sebe. Naše putovanje nastavljamo prema jugu, a potom prema istoku do „Koromandelskog poluotoka“. Zato je u 08:00 ujutro nastavak putovanja i avanture. Posjećujemo "Cathedral Cove Viewing Deck" s prekrasnim pogledom na poluotok i Tihi ocean.

Nastavak putovanja preko poznatog kupališta "Tauranga" do "Rotorua".

Put se isplatio jer ćemo sljedeći dan moći uzeti prvu pauzu za odmor i provesti dan uz druge aktivnosti osim vožnje motociklima. Ovdje u Rotorui, direktno u "Rotorua Waterfront Parku", provest ćemo sljedeće dvije noći.

Ovaj dan, kao i svi drugi dani, sigurno će ostati u lijepom sjećanju.

 

Dan 5

* New Zealand Adventure Tour 2024

Kako je obećano, danas je dan odmora......, više-manje.

Opuštanje je na dnevnom redu:

Ili ako želite, možete nas pratiti do "Geotermalnog rezervata i blatnih toplica Hell's Gate". Ovo iskustvo čeka vas nedaleko od Rotorue. Napravit ćemo obilazak tamošnjih objekata i nećemo propustiti priliku da stvarno ležimo i valjamo se u blatu.

Pođite s nama i doživite zemlju u kojoj mitovi i legende oživljavaju, gdje zemlja ključa, blato liječi, a para nestaje u oblacima iznad.

Dok lutate kroz autohtono grmlje i oblake geotermalne pare, otkrit ćete zašto je ova zemlja nadahnula mitove i legende. Nekad su je maorski ratnici koristili za liječenje svojih ožiljaka iz bitaka, a danas posjetitelji koriste vodu i blato bogatu hranjivim tvarima za ublažavanje upale i artritisa te za pomlađivanje kože. Ova jedinstvena mješavina impresivne snage i prirodnih ljekovitih svojstava je kulturna legenda - koristi se više od 800 godina.

 

Dan 6

* New Zealand Adventure Tour 2024

Svemu dođe kraj, pa tako i opuštanju. Želimo nastaviti prema jugu na putu za Wellington kako bismo uhvatili trajekt za prijelaz na Južni otok.

Još je dug put pred nama. Ali danas obilazimo samo 159 milja. Pravimo đir do "Huka Falls" i "Wai-O-Tapu Thermal Wonderland".

Uzet ćemo dovoljno vremena da istražimo sve prije nego što nastavimo istočno duž "jezera Taupo", a zatim kroz "Pustinjsku cestu" koja se stalno mijenja, prolazeći "Mount Ruapehu" do "Ruahine", da stignemo.

Tamo ćemo također provesti noć na način koji je tipičan za ovu zemlju, a uz zajedničku večeru moći ćemo podijeliti svoja iskustva.

 

Dan 7

* New Zealand Adventure Tour 2024

Danas, 7. dana naše turneje, na programu je nešto posebno. Pred nama je samo 147 milja. Ali čak i ako ruta nije na većoj udaljenosti od uobičajene, svejedno ćemo na svom putu dobiti dojam o zemlji i njezinim ljudima. Krenimo i posjetimo prijatelja od prijatelja. Na putu smo za "Martinborough" u "South Wairarapa District", koji se nalazi na "Ruamahanga River" i 9 milja sjeveroistočno od "Lake Wairarapa". U sredini je više od 20 vinarija. Gradić Martinborough izgrađen je u tradicionalnom kolonijalnom stilu i najslikovitije nam pokazuje koliko je život na Novom Zelandu stvaran. Ovaj prijatelj nas smješta u jedan od najljepših hotela u gradu. Upoznajemo novozelandsku kulturu hrane i pića i naravno, uživamo u degustaciji vina.

Nije uzalud najstariji i najuspješniji vinski festival na Novom Zelandu, "Toast Martinborough Food and Wine Festival", koji se svake godine priređuje ovdje na ovom idiličnom mjestu.

 

Dan 8

* New Zealand Adventure Tour 2024

Dobro odmoreni, sastat ćemo se u našem više nego tradicionalnom hotelu na doručku i put nastavljamo do "Raumati", odnosno do "Raumati Beach" na "Kapiti Coast". Nalazi se nasuprot otoka Kapiti. Današnja etapa je samo 85 milja, pokraj jezera Wairarapa. Vozimo se kroz "Akatarawa Valley", između "Kaitoke National Park" i "Akatarawa Forest". Prolazeći "Jock Atkins Waterfall", vozimo se vrlo malom i relativno nepoznatom cestom. Vrlo malo ljudi zaluta ovdje. Ili samo oni koji poznaju ovaj prečac do obale Kapiti, vjerojatno samo mještani.

Stigli smo na plažu Raumati, posjećujemo još jednog prijatelja od prijatelja i on će nam prirediti pravi novozelandski roštilj. Specijalitet ovog prijatelja, kivija škotskog podrijetla, je pripremanje roštilja. Dakle, u najboljim smo rukama. Zbog relativno male udaljenosti, danas ćemo moći napustiti hotel u 10:00 sati. Naravno, imamo malo više vremena za sebe od prošle noći.

 

Dan 9

* New Zealand Adventure Tour 2024

Danas smo na putu za Južni otok. Napuštamo plažu Raumati nakon uspješnog roštiljanja noć prije. Sigurno smo jučer sakupili dovoljno dojmova o BBQ kulturi kivija.

Trajekt za Picton polazi iz luke Wellington, glavnog grada Novog Zelanda, u 08:15 sati. To znači rano ustajanje. Iz hotela krećemo najkasnije u 6:00 ujutro. Prijava će biti u 07:00 sati. I definitivno ne želimo propustiti trajekt. Jer ako zakasniš, propuštaš i život i trajekt.

Stigavši u Picton, putovanje se nastavlja na ukupnoj dnevnoj udaljenosti od 246 milja, uključujući prelazak preko "Cookovog tjesnaca". Uvijek se vozimo duž obale cestom iz snova između "Nacionalnog parka Abel Tasman" i "Nacionalnog parka Kahurangi" do zadivljujućeg "Zlatnog zaljeva". Područje s najviše sunčanih sati godišnje. Pravi raj. Današnje odredište je "Collingwood", na krajnjem sjeverozapadu Golden Baya. Ovdje ćemo i prespavati. I ne brinite, najvjetrovitije mjesto u Tihom oceanu, Wellington, detaljnije ćemo upoznati u povratku. Jer Wellington apsolutno MORAMO posjetiti.

 

Dan 10

* New Zealand Adventure Tour 2024

Nešto više od 1 sata vožnje trajektom preko Cookova prolaza, kroz "Marlborough Sounds" do "Shakespeare Bay" zajamčeno je izvanredno iskustvo. Ovisno o vjetru i vremenu, znat ćete što to zapravo znači.

Nakon prijelaza uživat ćemo u vožnji kroz Sounds, obećajemo.

Ali sve je to bilo jučer.

Danas napuštamo sanjivi grad Collingwood i vozimo se jugoistočno prema istočnoj obali. Idemo "Lewisovim prolazom" i stižemo u "Culverden" blizu istočne obale u kasnim poslijepodnevnim satima. Dnevna udaljenost 10. dana naše turneje je još 252 milje.

Dovoljno kilometara za uživanje i upoznavanje krajolika oko nas.

 

Dan 11

* New Zealand Adventure Tour 2024

Pred nama je još 214 milja. Već se veselimo još jednoj promjeni za sutra jer sama vožnja motora svaki dan dugoročno može biti dosadna. Zato smo danas na putu za "Jezero Tekapo". Prolazeći “Christchurch” i vrevu ljudi, vozimo se sporednim cestama kroz doline i preko planinskih lanaca do našeg odredišta na koje ćemo stići u kasnim poslijepodnevnim satima. Provest ćemo noć na samom jezeru i pripremiti se za sutra.

 

Dan 12

* New Zealand Adventure Tour 2024

Kao što smo već obećali, danas, 12. dan naše turneje, je još jedan dan odmora.

Danas je na rasporedu cijeli dan odmor i opuštanje:

Svatko može raditi što hoće, kao npr.

 • istražiti područje sami
 • ljenčariti i uživati u životu
 • razmjeniti iskustava za već doživljeno
 • odmarati uz pivo
 • pričati priče iz djetinjstva i viceve……ili što već.

Bez obzira što ćete raditi, samo je jedno važno: Mora biti zabavno.

Druga ili možda bolja alternativa je svakako pratiti grupu na izvanrednoj turi u planinama oko "Jezera Tekapo". Koristimo 1 ili 2 Land Rovera i zajedno s našim vodičem istražujemo prekrasne "Mackenzie Country Mountains", ledenjak "Lake Pukaki" i otkrivamo udaljena područja divljine i posjećujemo privatne ovčje stanice.

 

Dan 13

* New Zealand Adventure Tour 2024

Danas prelazimo još 204 milje, cestama iz snova, kroz doline i planinske lance. Nalazimo se na ruti prema "Mosgielu", malom predgrađu Dunedina, koje se nalazi na početku "Otago Harboura". Počet ćemo rano u 08:00 sati kako bismo se ranije mogli smjestiti u naš novi hotel. Jer poslije ćemo posjetiti Dunedin. Edinburgh na Novom Zelandu - ljubavni, povijesni, škotski! Dunedin - prekrasan grad, pun povijesti, s najstrmijom ulicom, posebnom škotskom atmosferom i najbolje očuvanim viktorijanskim zgradama na južnoj hemisferi.

Grad ponosno nosi svoje škotsko nasljeđe. Okružen veličanstvenim brdima i planinama "Otago regije" i slikovitom lukom, ovaj grad se smatra najljepšim gradom na Novom Zelandu.

Njegovo središte grada karakteriziraju zapanjujuće lijepe viktorijanske, veličanstveno obnovljene i očuvane zgrade. Najbolje od svega, sve glavne povijesne građevine Dunedina nalaze se u središtu Dunedina i lako ih je istražiti pješice.

Idemo........, ima li pitanja?

 

Dan 14

* New Zealand Adventure Tour 2024

Danas je na meniju zapadna obala. Drugim riječima, idemo prema Milford Soundu. Zasigurno jedno od svjetski najpoznatijih mjesta na Novom Zelandu i ujedno najposjećenije mjesto uopće. Naša ruta nas prvo vodi do "Te Anau", koji se nalazi na "Jezeru Te Anau" istog imena, sa kratkim zaustavljanjem u "Manapouri". Parče zemlje koje ni na koji način nije inferiorno u odnosu na dojmove Milford Sounda.

Moći ćemo izbliza promatrati najrazličitije životinje. Svakako biste se trebali suzdržati od pokušaja dodirivanja određenih životinjskih vrsta. Koliko god neke životinje izgledale mirne i uspavane.

Ako krenemo dovoljno rano, nakon današnje etape od 202 milje, još uvijek imamo vremena i prilike posjetiti tamošnje špilje i promatrati milijune svjetlećaka. Možda to nekome zvuči pomalo dosadno, ali nije.

Sigurno ćemo vidjeti kitove na našem povratku.

 

Dan 15

* New Zealand Adventure Tour 2024

Danas je dan, posjećujemo "Milford Sound". No, moramo krenuti dosta rano, u 07:00 sati jer nas tamo očekuje nezaboravan dan i vožnja brodom. Najbolja stvar kod Milford Sounda je da vrijeme nije važno! Tamo je lijepo za sunčanog dana i spektakularno za kišnog dana! Fiordland ima neke od najviših slapova na svijetu i popularna su značajka Milford Sounda. Kakvo god vrijeme izgledalo, možete vidjeti kako voda pada u more preko masivnih litica. Milford Sound nalazi se u "Nacionalnom parku Fiordland", koji je dio Svjetske baštine "Te Wahipounamu" površine 26 000 km² i sastoji se od četiri nacionalna parka.

Potom se vraćamo spektakularnim cestama ukupne udaljenosti od 254 milje, do "jezera Wakatipu", točno nakon "Queenstowna". Vjerojatno najpopularniji grad za mlade novozelandske putnike i avanturiste. Ovdje ćemo i prespavati i provesti još jedan slobodan dan.

 

Dan 16

* New Zealand Adventure Tour 2024

Kao što je već predviđeno, danas, 16. dana naše turneje, opet je dan za odmor.

Ovog dana na dnevnom redu je opuštanje. Svatko može raditi što hoće, npr.

 • istražiti područje sami
 • ljenčariti i uživati u životu
 • popiti pivo ili što već.....

Ovaj grad i okolica imaju toliko toga za ponuditi i ima toliko toga za doživjeti. Iskušajte bilo koji ekstremni sport poput bungee jumpinga, skakanja s padobranom, planinarenja, pješačenja ili izleta helikopterom itd.

Čak si i mi priuštimo slobodan dan pa molimo za razumijevanje unutar grupe. Unatoč našem slobodnom danu, naravno bit ćemo uz vas sa savjetima na vašim privatnim istraživačkim turama.

Časna riječ!

 

Dan 17

* New Zealand Adventure Tour 2024

I ovom danu odmora kad-tad dođe kraj, a mi smo uvjereni da ste za prethodni dan pronašli baš pravu aktivnost za sebe.

Danas nastavljamo, natrag prema Sjevernom otoku, prolazeći "jezero Wanaka" do "Franz Josef Glacier". Na jezeru Wanaka moramo se zaustaviti. Jer spektakularan krajolik vrijedi više od običnog zimskog izleta. Raznovrsni krajolik brojnim znamenitostima privlači posjetitelje tijekom cijele godine. Wanaka je mali grad koji ima sav šarm malog grada, ali nudi sve pogodnosti i atrakcije međunarodnog odredišta za odmor.

Nastavljamo do ledenjaka Franz Josef. Zasigurno je malo mjesta na zemlji gdje paprat raste na ovaj način, u blizini ledenjaka i snijegom prekrivenih planinskih vrhova.

Dnevna etapa od 228 milja završava u hotelu u blizini ledenjaka Franz Josef.

 

Dan 18

* New Zealand Adventure Tour 2024

Vozimo se natrag do Culverdena na istočnoj obali, dnevna udaljenost od još 252 milje, prvo duž spektakularne zapadne obale, a kasnije ponovno preko prijevoja Lewis. Prolaz će ostati u dobrom sjećanju.

Nakon uobičajenog zajedničkog doručka, napuštamo naš hotel u 09:00 sati i potpuno opušteni stižemo na odredište.

S jedne strane, zapadna obala može biti vrlo gruba, ali upravo to čini rutu tako uzbudljivom za vožnju. Na našem daljnjem putu doživjet ćemo prekrasne vidike i fantastične prirodne spektakle.

U hotel stižemo kasno poslijepodne i veselimo se zajedničkoj večeri.

 

Dan 19

* New Zealand Adventure Tour 2024

Danas je vrijeme da se oprostimo od Južnog otoka. Definitivno ste do sada imali sjajna iskustva i sada znate puno više o ovim prekrasnim otocima u južnom Pacifiku i Tasmanovom moru.

Ali danas, nadamo se, možemo to malo nadmašiti. Ne uvijek, ali vrlo često imate priliku ili priliku s obale ili ulice promatrati vrevu pučine. Govorimo o kitovima. Upravo ovdje, uz ovu obalu, iskustvo je pokazalo da su najbolje šanse vidjeti jedno od ovih divljenja vrijednih stvorenja vlastitim očima, makar i iz velike udaljenosti. Naravno i dupine, a da ne govorimo o brojnim tuljanima koji se sunčaju na stijenama uz cestu ili pingvinima koji samo žele prijeći cestu.

Kakvo nas god iskustvo čekalo, moramo biti u luci Picton najkasnije do 12:30 kako bismo se prijavili za prijelaz u Wellington. Naš trajekt isplovljava iz Marlborough Sounda točno u 14:00. Na povratku idemo u Wellington, ukupna udaljenost od 226 milja uključujući prelazak Cookova prolaza. Ostat ćemo prespavati u Wellingtonu i sutradan ćemo ga imati priliku upoznati.

 

Dan 20

* New Zealand Adventure Tour 2024

Dan odmora.

Danas je ponovno na redu opuštanje!

Kao što je već poznato, svatko može raditi što hoće, npr.

 • istražiti područje sami
 • ljenčariti i uživati u životu
 • popiti pivo (vrlo popularno u Wellingtonu), s lokalcima

Bez obzira što ćete raditi, samo je jedno važno: Mora biti zabavno

Druga i vjerojatno bolja alternativa je pridružiti se grupi i upoznati grad koji se naziva i najvjetrovitijim gradom na svijetu pa je stoga poznat i kao "Windy Welly". Zajedno posjećujemo Nacionalni muzej Te Papa (muzej u kojem se uči sve o Kiwijima, a posebno o Māorima), upoznajemo ulicu Cuba sa svim barovima i trgovinama, a Courtenay Place činimo nesigurnim tijekom noćnog života.

 

Dan 21

* New Zealand Adventure Tour 2024

Nakon sjajnog dana u vjetrovitom Wellingtonu i iskustva kulture slavlja kivija, vraćamo se na sjever u Auckland.

Prvo ćemo posjetiti "Mount Taranaki", koja se nalazi u "Egmont National Parku". Uz obalu i kroz prelijepi gradić "Whanganui", gdje se svake godine za božićne blagdane održava jedna od najspektakularnijih cestovnih moto utrka. Znamo to iz vlastitog iskustva.

Planina Taranaki je geološki mlad vulkan koji je postao aktivan tek prije oko 135.000 godina. Posljednja erupcija datira iz 1854. godine i navodno je bila popraćena s pet velikih erupcija. Planinu, koju su Maori oduvijek zvali Taranaki, britanski moreplovac i istraživač, kapetan James Cook, preimenovao je u Mount Egmont po drugom grofu od Egmonta. No, planina je kasnije dobila svoje staro ime, a samo okolni nacionalni park Egmont obilježava spomen na plemića, koji sam nije imao nikakve veze s Novim Zelandom.

Razumijete li što to znači?

Ostat ćemo prespavati u New Plymouthu nakon dnevne udaljenosti od 233 milje.

 

Dan 22

* New Zealand Adventure Tour 2024

Nastavljamo u ranim jutarnjim satima duž zapadne obale, još jedne impresivne obale na Tasmanskom moru.

Obalno područje oko "Tongapōrutu" ima mnogo toga za ponuditi očima. Veličanstveni pogled na more, poput općih formacija stijena ili 3 sestre (stijene) u kombinaciji s planinom Taranaki u pozadini. Apsolutni spektakl za foto entuzijaste. U ranim poslijepodnevnim satima stižemo do jedne od lokacija filma Hobbit u "Waitomo". Naravno, planirat ćemo duži boravak ovdje i informirati se o tamošnjim uvjetima.

Noć ćemo provesti sjeverno od već poznatog jezera Taupo, u gradiću na "jezeru Maraetai" nakon dnevne etape od 181 milje.

 

Dan 23

* New Zealand Adventure Tour 2024

Nažalost, stigao je posljednji dan naše ture, a s njim i naša posljednja dionica, do Aucklanda. Pred nama je još 175 milja. Međutim, prije nego što stignemo do početnog hotela u Aucklandu, napravit ćemo mali đir do krajolika iz snova "Raglan", koji se nalazi na zapadnoj obali, i promatrati surfere na jednom od najimpresivnijih mjesta za surfanje na Novom Zelandu.

No, ako i vi želite učiniti nešto za sebe, a ne želite samo gledati druge kako rade, možete nas pratiti na jednoj od speleoloških tura koje se tamo nude.

Stigli smo u naš početni hotel, ponovno ćemo ostati ovdje kao turistička grupa nakon naše fantastične ture. Ono što nikako ne smijete propustiti večeras je naša zajednička oproštajna večera. Naravno, ove troškove (smještaj i večera bez pića) snosimo sami.

 

Dan 24 (19.12.2024, lokalno vrijeme NZ) i dan za oproštaj

* New Zealand Adventure Tour 2024

Tko već želi ići kući i rezervirao je povratni let za taj dan, to naravno može slobodno učiniti. Svi ostali sudionici s malo više vremena dobrodošli su da nam se pridruže još jedan dan. Radujemo se. Što god odlučili, svakako ćemo vas odvesti do međunarodne zračne luke Auckland.
Međutim, možemo ponuditi našu uslugu prijevoza do zračne luke samo ovaj dan.

Možete odlučiti produžiti svoj boravak na Novom Zelandu. Svakako je toga vrijedan, pogotovo jer je vaše putovanje bilo prilično dugo. Trebali biste iskoristiti ovo vrijeme za sebe.
Kako god odlučili, mi ćemo vas riječima i djelima podržati u vašim planovima.

 
 

Karta ture

* Novi Zeland Moto Avantura 2024
 

Vaša sljedeća moto avantura samo što nije počela. Kada ste spremni obvezati se, molimo rezervirajte turu klikom na REZERVACIJA TURE. Ako još uvijek sanjate pošaljite nam upit klikom na UPIT ZA TURU.

UPIT ZA TURU REZERVACIJA TURE
 

Sažetak ture

Od i do Aucklanda cca. 6650 km, srednje do visoke težine. Za vašu informaciju, Auckland nije glavni grad Novog Zelanda, ali je s gotovo 1,7 milijuna Kivija najveći grad na Sjevernom otoku i Novom Zelandu

Kraće neasfaltirane dionice su moguće, ali nisu planirane. Moguća je npr. vožnja obilaznicama ili cestama koje se popravljaju. Planinski prijevoji uključujući obilaznice i gradske vožnje (manji gradovi). Sve brze ceste su izbjegavane koliko je to bilo razumno. Apsolutno zabranjeno.

Zbog duljine rute nije prikladno za vozače početnike.

Za vozače s malo iskustva molimo da nas kontaktirate unaprijed.

Budući da mogu postojati različiti uvjeti ulaska i/ili ograničenja ulaska za svakog sudionika u odredišnoj državi, preporučujemo da posjetite web stranicu VisaHQ i informirate se radi vlastite sigurnosti. Ova web stranica je vrlo dobar pokazatelj u slučaju posebnih zahtjeva ako je potrebna posjetiteljska ili turistička viza. Uvijek smo tu za vas ako imate pitanja ili trebate podršku.

Grupa se sastoji od Kanađana, Latinoamerikanaca, Amerikanaca i Europljana. Govorimo engleski, njemački i španjolski. Upoznavanje sudionika iz drugih zemalja i kultura te drugih govornih područja je dio iskustva. :)

 

Ukupna cijena za ovu avanturu

VOZAČ NA BMW F750GS
ZAJEDNIČKA SOBA

 • BMW/Triumph ili sličan, uključujući puno osiguranje
 • 19 dana uživanja u vožnji dugoj oko 4133 milje + motocikl u slobodno vrijeme 4 dana odmora
 • 4 dana odmora za različite aktivnosti
 • 24 noćenja sa bogatim doručkom
 • 2 vožnje trajektom između južnog i sjevernog otoka
 • 19 vođenih motociklističkih tura do najuzbudljivijih mjesta koje oduzimaju dah, a koje sami istražujete
 • 2 prijevoza do zračne luke
 • 2 večere (večera dobrodošlice u Sky Tower-Auckland i oproštajna večera u hotelu)
 • majica ture, crna (dostupne veličine od S do XXL)

EUR 8.960,00


 • Nadoplata jednokrevetne sobe
  + EUR 1.490
 • Nadoplata BMW F850GS
  + EUR 525
 • Nadoplata BMW R1250GS
  + EUR 1.590
 • Dodatni suvozač/putnik
  + EUR 3.390

 

Uključene usluge

 • Turistički vodič koji govori engleski, njemački i španjolski, te vođa puta na motoru od i do Splita (HR)
 • Jutarnji brifing ture prije polaska
 • Razni obilasci gradova i razgledavanja kako je opisano u planu puta
 • Zaštita novca klijenata u skladu s Europskom uredbom o paket aranžmanima
 • Naša turneja i timska jakna
 

Nije uključeno

Putni troškovi kao što su karte za let i/ili vlak do polazišta, osim transfera do zračne luke. Troškovi goriva i prijevoza prtljage, osim pohrane prtljage. Obroci, poput ručka ili večere, isključujući doručak. Troškovi za pružatelje usluga treće strane, npr. za izlete koji se vode drugdje, ulaznica i troškova za osobne potrebe. Sva motociklistička i zaštitna odjeća, kao i kaciga. Nadalje, sve usluge koje nisu izričito navedene kao uključene usluge. Putno osiguranje sa zaštitom od otkaza također nije uključeno. Međutim, preporučujemo sklapanje paketa osiguranja s Global Rescue (Putno osiguranje, ako želite, možete napraviti izravno na našoj web stranici).

 

Global Rescue putno osiguranje

Global Rescue

 

Vaša sljedeća moto avantura samo što nije počela. Kada ste spremni obvezati se, molimo rezervirajte turu klikom na REZERVACIJA TURE. Ako još uvijek sanjate pošaljite nam upit klikom na UPIT ZA TURU.

UPIT ZA TURU REZERVACIJA TURE