15.05. - 01.06.2025

Rezervirajte ahoru

Izvanredna obećavajuća tura Balkan i Italija.

 • Hrvatska (HR)
 • Bosna i Hercegovina (BIH)
 • Crna Gora (MNE)
 • Albanija (AL)
 • Italija (IT)


Prelazimo 5 zemalja, prevaljujemo udaljenost od oko 3750 km cestom i oko 200 nautičkih milja. Tura traje 17 dana; 17 nezaboravnih dana i nezaboravno iskustvo za cijeli život!

Naravno, svjesni smo da takvih tura ima mnogo. Ali također znamo da, unatoč svemu ovome, ova tura ima jedinstvenu prodajnu prednost. Ne samo zato što je razrađena do najsitnijih detalja i ne vozi se samo uz obalu. Kad smo radili na turi, puno smo pažnje posvetili ne samo uživanju u vožnji - na kraju krajeva riječ je o 3750 km - već nam je također bilo važno da što više uživamo i u fantastičnim krajolicima u skrivenim zakutcima zemalja koje posjećujemo.


Plan puta

Dan 0 (15.05.2025)

Dolazite u međunarodnu zračnu luku Resnik (SPU) u Splitu. Za Split postoje vrlo jeftini letovi iz gotovo svih većih zračnih luka u Europi, a posebno iz Njemačke. Sudionici izvan Europe mogu koristiti Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman (ZAG) u Zagrebu kao moguće međuslijetanje.

Dočekat ćemo vas na dolasku i pobrinuti se za vaš transfer od zračne luke Split do hotela u Splitu. Hotel je udaljen 5 minuta hoda od parkirališta za motocikle. Naravno, koristimo vlastite motocikle za ovu turu i uključeni su u cijenu turneje. U voznom parku imamo samo nove motore.

 • BMW F750GS (standardni ili spušteni),
 • BMW F850GS (standardni ili spušteni),
 • BMW R1250GS (standardni ili spušteni),
 • BMW R1250GS Adventure i
 • BMW R1300GS.

Večer prije polaska i prije zajedničke večere zajedno ćemo pregledati motocikle i izvršiti sva potrebna podešavanja, npr. za visinu vozača. Uključen je i brifing. Tada ćete imati priliku spremiti dio prtljage koju ste ponijeli sa sobom u bočne i gornje kofere. Sljedećeg jutra svu svoju prtljagu koju ne želite ponijeti sa sobom na put - poput kofera i sl. - možete spremiti u naše sobe, na suho i sigurno.

Dan 1 (Polazak 16.05.2025)

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Nakon zajedničkog doručka u našem hotelu i nakon kratkog brifinga, putovanje počinje.

Dobro razvijena, ali krivudava cesta vodi nas sjeverno do vjerojatno najpoznatijeg mjesta u Hrvatskoj, Nacionalnog parka Plitvička jezera (HR). Udaljenost vožnje je otprilike 134 milje. Ova ruta će nam pružiti prekrasne krajolike i vidike. Približavamo se mjestu gdje ćemo prenoćiti. Nakon što se smjestimo u hotelske sobe, zajedno ćemo posjetiti nacionalni park. Zbog posebne ljepote parka i njegovih jezera i slapova, "Plitvice" (HR) su jedno od najljepših i najpopularnijih izletišta u južnoj Europi. Ovaj poznati nacionalni park UNESCO je 1979. godine proglasio mjestom svjetske baštine.

Jezera apsolutno morate vidjeti.

 

Dan 2

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Sljedećeg jutra vozit ćemo se malim serpentinama natrag do jadranske obale. Spuštajući se do razine mora imamo prekrasan pogled, a zatim dolazimo do "Slapova Krke" (HR). Naše putovanje završava nakon 178 milja u "Skradinu"(HR), u prijevodu slapu, podno "Nacionalnog parka Krka"(HR). Nakon smještanja u hotel otkrivamo ljepotu nacionalnog parka koja oduzima dah. Ako želite, možete zaplivati u čistoj vodi i vidjeti prvu hidroelektranu u Europi. Rijeka Krka izvire u planini Dinari (HR) na granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Rijeka je duga samo 46 milja od izvora do ušća u Jadransko more kod “Šibenika” (HR). Više od polovice rijeke je u nacionalnom parku.

"Skradin"(HR) je malo mjesto s lijepom gradskom jezgrom i malenom marinom. Ulaz u nacionalni park u "Skradinu" (HR) je stoga odlična baza za istraživanje velikog dijela parka.

 

Dan 3

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Krećući od "Skradina" (HR), danas se vozimo uz obalu poznatom i krivudavom, ali i vrlo impresivnom "Jadranskom magistralom" (HR). Izgrađena je 1960-ih i 1970-ih godina i smatra se jednom od najljepših i najslikovitijih obalnih cesta na svijetu. Svatko tko ih poznaje i vozio ih je zna što to znači.

Ali ne treba ići samo uz obalu, jer kod "Trogira" (HR) skrećemo lijevo i vozimo se u planine do "Izvora Cetine" (HR), zvanog modri izvor. "Izvor Cetine" (HR) ili u prijevodu Vrelo Cetine, prekrasan je modri izvor u gorskoj Hrvatskoj, a nalazi se blizu granice s Bosnom i Hercegovinom, sjeveroistočno od Splita.

Nakon kraćeg odmora nastavljamo niz dolinu do "Omiša" (HR). Ovog 3. dana našeg putovanja prešli smo još 163 milje i prespavat ćemo u idiličnom mjestu "Omiš" (HR).

 

Dan 4

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Današnji dan počinje kao i uvijek u 08:00 sati. Nakon obilnog doručka vozimo se dalje prema jugu, opet kratko uz "Jadransku magistralu" (HR). Ali ne sve do Neuma (BIH), puno prije napuštamo obalnu cestu i skrećemo lijevo gore u planine i prelazimo granicu s Bosnom i Hercegovinom. Današnje putovanje vodi nas do "Slapova Kravice" (BIH). Ako nađemo vremena, sigurno nećemo propustiti kupanje u prekrasnoj i čistoj vodi. Potom nastavljamo naše 184 milje dugo putovanje do "Starog mosta" u "Mostaru" (BIH). U kasnim večernjim satima, po povratku u Hrvatsku na obali u "Dubrovniku" (HR), smjestit ćemo se u naše sobe. Također ćemo iskoristiti priliku da nakon toga prošetamo do “Starog grada” (HR) Dubrovnika. Apsolutno OBAVEZNO. Tu ćemo zajedno večerati.

 

Dan 5

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Danas imamo još puno toga za istražiti, pred nama je duga ruta od 196 milja. Prolazeći mnoga jezera i planine krećemo se krivudavim cestama iz snova i prelazimo granicu s Crnom Gorom. Naš primarni cilj, prolaskom "Kotora" (CG) bit će "Lipska pećina" (CG). Lipska pećina je jedna od najvećih pećina u Crnoj Gori i jedina pećina koju je moguće posjetiti. Krška špilja se sastoji od sustava hodnika, dvorana i prolaza od oko 2500 metara, od kojih dio koristi podzemna rijeka. Kasnije krećemo u planinsku unutrašnjost, na "Durmitor" (CG) i Nacionalni park. Jednostavno zapanjujuće. Evo impresivne demonstracije zašto se ova zemlja zvala Crna Gora (Black Mountain). Izlet u "Nacionalni park Durmitor" (penje se do 1.900 m nadmorske visine) je vrhunac dana. Prespavat ćemo u najvišem gradu zvanom "Žabljak"(MNE) i gotovo u središtu Crne Gore.

 

Dan 6

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Sljedećeg jutra nastavljamo kanjonom Tare (MNE) prema Jadranskom moru. Sada ćemo prijeći granicu prema Albaniji. Ipak, prije nego što krenemo na dugo putovanje, svakako moramo vidjeti čuveni "Most Đurđevića Tara" (MNE) koji gleda na rijeku Taru. Klanac je jedva poznat, a opet najdublji klanac u Europi. Ponovo će nas inspirisati putevi u "Nacionalnom parku Durmitor" (CG). Na daljem putu jugozapadno do obale, prolazimo "Skadarsko jezero" (AL) i vraćamo se u Crnu Goru, jer obilazimo "Tvrđavu Stari Bar" (MNE). Da ne bi bilo nesporazuma, ovo NIJE bar, već stara tvrđava. Tvrđava je najstarija u zemlji i nalazi se ispod planine Rumije (CG) na strmoj litici. Tvrđava priča burnu priču o mnogim civilizacijama koje su nekada nastanjivale ovo područje. Prenoćit ćemo u malom primorskom mjestu Budva (MNE). Danas smo prešli još 292 milje.

 

Dan 7

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Danas je pred nama 186 milja. Za to smo isplanirali duže vrijeme vožnje jer ćemo se voziti po vrlo zavojitim cestama. Nastavljamo prema Albaniji. Prolazak "Skadarskog jezera" (MNE), gdje se ulijeva rijeka "Morača" (MNE). Prelazak jedinog mosta preko jezera kako bi se na jugozapadnom dijelu jezera nastavilo prema Albaniji. "Skadarsko jezero" je najveće jezero na Balkanskom poluotoku i - ovisno o vašoj perspektivi - pored Gardskog jezera najveće jezero u južnoj Europi. Jezero ima naziv koji se ovdje koristi prema nekadašnjem talijanskom nazivu albanskog grada Skadra koji se nalazi na jugoistočnom vrhu jezera. Prolazimo mnoga druga mala jezera i rijeke na našoj uzbudljivoj vožnji do “Okruga Lezhë”(AL). Ona nas vuče u unutrašnjost blizu “Jezera Fierza”(AL). Provest ćemo noć u hotelu u “Okrugu Lezhë”( AL).

Nakon ove duge vožnje motorom, svatko zaslužuje odmor. Ali ne brinite, idućeg jutra nastavljamo točno u 08:00. Još malo do našeg prvog slobodnog dana na jednoj od najljepših plaža na Jadranu.

 

Dan 8

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Kao što je već obećano putovanje nastavljamo rutom od 213 milje preko Albanije dalje prema jugu. Stvarno vrijeme vožnje bit će oko 6 sati. Na našem putovanju u "Nacionalni park Ksamil-Butrint" (AL) imamo priliku upoznati kulturu ljudi u unutrašnjosti Albanije. Vozimo se uz planine, kroz doline, pa opet uz brojne rijeke s impresivnom florom i faunom. Za ovu turu izbjegavamo bilo koji dio duž obale jer je krajnje odredište "Nacionalni park Ksamil" (AL).

Kada stignemo, smjestit ćemo se u naš hotel i priuštiti si duži odmor. Planirali smo 1 dan pauze jer je pred nama još dug put. Sljedeća i najvažnija destinacija bit će Drač kako bismo mogli uzeti trajekt za Italiju. Imamo 2 dana za to.

 

Dan 9

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Danas je dan za odmor. Slobodno vrijeme!

Opuštanje je na dnevnom redu:

Svatko može raditi što hoće, npr.

 • sami istražiti područje
 • ići na plivanje ili ronjenje
 • ljenčariti i uživati u životu
 • razmjeniti iskustava
 • pričati priče iz djetinjstva i viceve……ili što već

Bez obzira što ćete raditi, samo je jedno važno: zabava

Ali uvijek imajte na umu da sljedećeg jutra moramo biti odmorni i u formi jer nastavljamo kao i obično u 08:00.

 

Dan 10

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Ljenčarenje je danas gotovo i želimo dalje istraživati.

Kao što je već spomenuto, sada imamo 2 dana da stignemo do našeg trajekta u "Durrësu" (AL). Naše putovanje nas vodi natrag na sjever Albanije prema "Durrësu". Vozimo se kroz unutrašnjost zemlje, točnije kroz središte Albanije, prolazeći kroz "Tomorr Mountain" (AL). Imat ćemo zaustavljanje u "Beratu"(AL) s noćenjem. Iako do Berata ima samo 133 milje, ruta neće biti izletnička. Čisto vrijeme vožnje bez komplikacija bit će oko 7 sati. Uglavnom, nema problema, jer putovanje je cilj. Za ove male muke smo nagrađeni najljepšim uspomenama, a zaista zaslužujemo zajedničko pivo navečer u hotelu u "Beratu". Ali kao što uvijek kažemo, imajte na umu, sljedećeg jutra u 08:00 nastavljamo i svi želimo sigurno stići kući jer je to uvijek prioritet ispred svega.

 

Dan 11

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Iz Berata odlazimo čiste glave i s današnjim ciljem. Kao i uvijek, fokusirani smo na ono što nas čeka. Naš današnji cilj je luka "Durrës"(AL). Ukupna udaljenost danas je samo 100 milja i to nam daje priliku posjetiti “Elbasan Castle” u “Elbasanu” (AL) i “Grand Park of Tirana” u “Tirani” (AL). Danas ćemo imati dovoljno vremena za sve što vrijedi vidjeti i to ćemo vrijeme obilato iskoristiti.

Prijava za transfer za Italiju bit će oko 19:30 sati, a trajekt će isploviti iz luke “Drač” oko 22:00 sata. I dok nas trajekt vozi u "Bari"(IT), mi ćemo spavati u našim kabinama i odmorni stići u Bari sljedećeg jutra u 08:00.

Život može biti tako lak i udoban.

 

Dan 12

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Napuštamo luku "Bari" (IT) odmah nakon dolaska i mirisne šalice kave u jednom od malih kafića u luci i krećemo na zapad, preko južnog dijela Italije, do našeg sljedećeg noćenja, sjevernije, odnosno u smjeru "Toskane" (IT).

Prolazimo kroz tipična talijanska stara sela na putu do naše prve postaje u Italiji, “Caianello” (IT), koja uključuje vožnju od 192 milje.

Tu ćemo i prespavati.

 

Dan 13

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Još 170 milja je pred nama 13. dana našeg putovanja. Ponovno se vozimo kroz tipična mala talijanska mjesta. Posjetite “Dvorac Boncompagni Viscogliosi” (IT) i “Cascata di Isola del Liri” (IT). Dovoljno je vremena za ručak, dovoljno je vremena za istraživanje grada. Nastavljamo prema sjeverozapadu, prolazimo blizu Rima, ali izbjegavamo promet i vrevu ovog grada. Današnje odredište bit će "Lago di Bracciano"(IT) jer ćemo tamo prenoćiti nedaleko šetnice. I ovaj će dan biti nezaboravan.

Kaže se, naravno, da mnogi putevi vode u Rim, ali mi smo se srećom danas odlučili protiv toga i radije koristimo puteve daleko od gužve i, prije svega, za istraživanje. Svatko tko je ikada vozio ili se vozio Rimom zna zašto ima više smisla ne voziti se Rimom s motorističkom grupom. Čak i kad bi npr. Vatikan ili Koloseum bili nadohvat ruke.

 

Dan 14

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Napokon je došlo vrijeme. Napuštamo prekrasni "Lago di Bracciano", ali sada smo na putu prema jednom od najljepših dijelova Italije. Naravno, talijanske Alpe i Tirol imaju mnogo toga za ponuditi. Ali Toskana je Toskana. Nigdje u Italiji nema slikovitijih mjesta, regija i krajolika nego ovdje u Toskani.

Dakle, osjećamo se vrlo udobno na putu dugom 122 milje koji je pred nama. Samo želimo uživati u ovom krajoliku. Vozimo se prema Lago di Bolsena (IT) gdje ćemo se još dugo voziti uz jezero. Zatim počinje regija "Val d'Orcia" (IT) i sjevernije "Provincija Siena" (IT).

Sve to jednostavno morate doživjeti.

U večernjim satima sretno stižemo do mjesta "Monteriggioni"(IT), usred Toskane i našeg posljednjeg noćenja u Italiji.

 

Dan 15

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Nažalost, vraćamo se na početnu točku. Daleko smo dogurali. U međuvremenu smo prešli otprilike 2180 cestovnih milja i proputovali 5 zemalja.

Posljednja etapa počinje danas. Napuštamo Toskanu prema luci “Ancona”(IT). Ipak, prije nego što se oprostimo od našeg posljednjeg mjesta boravka, pogledat ćemo dobro poznatu "Duomo di Siena" (IT). Zatim nastavljamo do “Lago Trasimeno”(IT) kojim ćemo se voziti. Da ne zaboravimo prolaz kroz "Parco Regionale del Monte Cucco" (IT). U kasnim poslijepodnevnim satima stižemo u luku Ancona. Danas smo ponovo uživali u vožnji motociklom od 167 milja. Sve je spremno za prijavu na trajekt za povratak u Hrvatsku u 17:00 sati. Jer kasnije je često prekasno. Oko 19:00 sati isplovljavamo prema “Splitu”(HR). Kao i obično, noćas spavamo u kabini na trajektu i sutradan rano ujutro stižemo u Split.

 

Dan 16 i dan oproštaja (31.05.2025)

* Balkan-Italy Adventure Tour 2025

Stigli smo u 07:00 ujutro u splitsku luku, bit ćemo spremni za ponovni polazak u 08:00 sati i napustiti luku prema Moon Baru u Splitu (naše polazište za prvi dan). Tu ćemo parkirati motore i zajedno sjesti na kavu. Ako već želite ići kući i rezervirali ste povratni let za taj dan, to naravno možete učiniti. Svi ostali sudionici s malo više slobodnog vremena dobrodošli su da nam se pridruže još jedan dan. Radujemo se. Bez obzira na to što odlučite, sigurno ćemo vas vratiti u vaš hotel u kojem ste odsjeli prvu noć po dolasku. Tamo ćemo zajedno večerati.

I kao dodatna zahvala na vašem društvu, troškovi večere (bez pića) i noćenja idu na naš trošak. Zatim ćemo vas odvesti do međunarodne zračne luke u Splitu.

 

Dan 17 (01.06.2025)

Nažalost, došlo je vrijeme za rastanak. S mnogo lijepih uspomena ponovno se vraćate kući. Također možete produžiti svoj boravak za dodatne dane uz prethodni dogovor s hotelom. Međutim, prijevoz iz zračne luke više nije moguć s naše strane.

 

Karta ture

* Balkan-Italija Moto Avantura 2025
 

Vaša sljedeća moto avantura samo što nije počela. Kada ste spremni obvezati se, molimo rezervirajte turu klikom na REZERVACIJA TURE. Ako još uvijek sanjate pošaljite nam upit klikom na UPIT ZA TURU.

UPIT ZA TURU REZERVACIJA TURE
 

Sažetak ture

Približno 2340 milja ceste, srednje do visoke težine. Kraće neasfaltirane dionice su moguće, ali nisu planirane. Moguća je npr. vožnja obilaznicama ili cestama koje se popravljaju. Planinski prijevoji uključujući obilaznice i gradske vožnje (manji gradovi). Izbjegnute su autoceste. Apsolutno zabranjeno.

Nije prikladno za vozače početnike.

Za vozače s malo iskustva molimo da nas kontaktirate unaprijed.

Budući da mogu postojati različiti uvjeti ulaska i/ili ograničenja ulaska za svakog sudionika u odredišnoj državi, preporučujemo da posjetite web stranicu VisaHQ i informirate se radi vlastite sigurnosti. Ova web stranica je vrlo dobar pokazatelj u slučaju posebnih zahtjeva ako je potrebna posjetiteljska ili turistička viza. Uvijek smo tu za vas ako imate pitanja ili trebate podršku.

Grupa se sastoji od Kanađana, Latinoamerikanaca, Amerikanaca i Europljana. Govorimo engleski, njemački i španjolski. Upoznavanje sudionika iz drugih zemalja i kultura te drugih govornih područja je dio iskustva. :)

 

Ukupna cijena za ovu avanturu

VOZAČ NA BMW-u F750GS (2023) / ZAJEDNIČKA SOBA


 • BMW F750GS-2023, uključujući osiguranje motocikla.

EUR 1.650,00


 • 14 vođenih punih dana vožnje i oko 3750km na motoru BMW F750GS-2023, samostalno razgledavanje
 • 15 noćenja sa bogatim doručkom
 • 2 vožnje trajektom s 2 noćenja u spavaćoj dvokrevetnoj kabini
 • 2 prijevoza do zračne luke
 • majica ture, crna (dostupne veličine od S do XXL)

EUR 2.790,00


 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu
  + EUR 630
 • Nadoplata BMW F850GS
  + EUR 150
 • Nadoplata BMW R1250GS
  + EUR 750
 • Nadoplata BMW R1250GSA
  + EUR 825
 • Nadoplata BMW R1300GS
  + EUR 975
 • Dodatni suvozač/putnik
  + EUR 1.790

 

Uključene usluge

 • Turistički vodič koji govori engleski, njemački i španjolski, te vođa puta na motoru od i do Splita (HR)
 • Jutarnji brifing ture prije polaska
 • Razni obilasci gradova i razgledavanja kako je opisano u planu puta
 • Zaštita novca klijenata u skladu s Europskom uredbom o paket aranžmanima
 • Naša turneja i timska jakna
 

Nije uključeno

Putni troškovi kao što su karte za let i/ili vlak do polazišta, osim transfera do zračne luke. Troškovi goriva i prijevoza prtljage, osim pohrane prtljage. Obroci, poput ručka ili večere, isključujući doručak. Troškovi za pružatelje usluga treće strane, npr. za izlete koji se vode drugdje, ulaznica i troškova za osobne potrebe. Sva motociklistička i zaštitna odjeća, kao i kaciga. Nadalje, sve usluge koje nisu izričito navedene kao uključene usluge. Putno osiguranje sa zaštitom od otkaza također nije uključeno. Međutim, preporučujemo sklapanje paketa osiguranja s Global Rescue (Putno osiguranje, ako želite, možete napraviti izravno na našoj web stranici).

 

Global Rescue putno osiguranje

Global Rescue

 

Vaša sljedeća moto avantura samo što nije počela. Kada ste spremni obvezati se, molimo rezervirajte turu klikom na REZERVACIJA TURE. Ako još uvijek sanjate pošaljite nam upit klikom na UPIT ZA TURU.

UPIT ZA TURU REZERVACIJA TURE
 

TAGS

14 dana vožnje motorom